dijous, 26 de gener del 2017

José Antich: «Portes giratòries marca Espanya»

La reincorporació de l'exdiputat del Partit Popular Pedro Gómez de la Serna a un despatx oficial al Ministeri de l'Interior malgrat estar imputat per un presumpte cobrament de comissions il·legals, en un cas que segueix l'Audiència Nacional, és si més no xocant. Allà en un despatx del carrer Amador de los Ríos de Madrid elaborarà informes jurídics en la condició de lletrat del cos d'administradors civils de l'Estat. El Ministeri ha aclarit, després que s'ha conegut públicament la notícia, que no havia estat facilitada anteriorment pel govern espanyol, que no despatxarà amb el ministre Juan Ignacio Zoido i que tampoc el veurà.

També torna a la seva plaça al Consell d'Estat l'exministre de Defensa Federico Trillo, que fa unes setmanes va ser forçat a dimitir del càrrec d'ambaixador a Londres. La dimissió de Trillo no va ser gratuïta: es va produir després que es fes públic un informe del Consell d'Estat en el qual es condemnava el Ministeri de Defensa en l'època que ell n'era el responsable per l'accident del Iac 42. El retorn de Trillo es produirà per la porta gran com a lletrat gran de l'organisme i amb l'afegit que aquesta alta responsabilitat jurídica l'exercirà en l'organisme que va forçar la seva dimissió com a ambaixador.

L'anunci de les dues reincorporacions de Gómez de la Serna i de Trillo és d'aquest dimecres. Una mica més lluny queda el reingrés a la judicatura de l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, cessat en el càrrec pel Parlament de Catalunya després que es va fer públic l'enregistrament d'unes converses amb el llavors ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz en les quals se'ls sentia buscant proves contra polítics independentistes. És seva la frase següent en aquests enregistraments amb Fernández Díaz: "Els hem destrossat el sistema sanitari". Malgrat la gravetat, les denúncies van ser arxivades. De Alfonso va recuperar a l'agost la plaça a l'Audiència de Barcelona i a l'octubre va demanar el trasllat al Jutjat de Vigilància Penitenciària de Cantàbria.

Això sí, tot ajustat a dret i sense cap debat polític. I això que només governa el PP, i PSOE i Ciutadans només van votar la investidura de Mariano Rajoy.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada