dilluns, 2 de gener del 2017

Germà Capdevila: «L'any dels revolts»

Fa anys que ens preparem per això, però no per esperat provoca menys neguit. Ja sabem que tot el camí cap a la independència, que fa moltes dècades que dura, però que es va desfermar a partir del 2010, ens portaria a la cruïlla d'aquest 2017: el trencament amb Espanya.

Malauradament, la negociació prèvia no és una opció. Haurem de bastir una república sense esperar complicitat ni comprensió de ningú. Rajoy va deixar clar en la seva última compareixença de 2016 que el poble català no és un subjecte polític per a Espanya. No podem decidir perquè no som únicament espanyols, i per això un referèndum pactat no s'esdevindrà aquest 2017, ni el 3017.

Sortosament, el president Puigdemont també va deixar les coses clares en el seu missatge de Cap d'Any. Votarem, decidirem, i el Parlament i el Govern actuaran en conseqüència. Sense dilacions ni excuses. Es pot dir més alt, però no més clar.

És possible, també, que no arribem al referèndum de setembre. El bullying judicial de l'Estat pot arraconar Catalunya de tal manera que no tingui més remei que escurçar els terminis i tirar pel dret. Estem davant un problema polític on els fets tindran més importància que la pulcritud jurídica. Volem fer-ho tot bé, però és possible que no ens deixin.

Sigui com sigui, no ens arronsarem. Aquest 2017 tornarem a veure una campanya bruta de mentides, amenaces i pors com la de les eleccions del 27S. Hi tornaran. Tenen més mitjans, més diners i més influències. Tanmateix no se'n sortiran. La independència de Catalunya s'esdevindrà aquest 2017, si els catalans ho volem. Només depèn de nosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada