dilluns, 30 de gener del 2017

Germà Capdevila: «L'últim revolt»

«Després de la llum verda de la CUP als pressupostos, agafem la recta final i cal accelerar per arribar a la meta i guanyar la cursa de la llibertat»

En els ral·lis hi ha una figura encara més important que el pilot. El copilot o navegant és qui té la responsabilitat de guiar el conductor i donar-li les indicacions necessàries per evitar que acabi al fons d'un barranc o abraçat a un arbre. Segurament n'heu vist imatges. Va amb un quadern i indica si els revolts són cap a l'esquerra o la dreta, i el seu grau de tancament. Així, el pilot que va a la màxima velocitat possible, pot anticipar-se i evitar sorpreses.

En aquest ral·li anomenat Procés hem passat per moltes etapes. Algunes de llargues, moltes de complicades, cap de senzilla. El 27-S vam iniciar l'última etapa. Hem d'arribar a la meta i aconseguir la independència, però aquesta darrera tram de la cursa es presenta molt dificultós. De vegades ens passem de frenada, i de vegades correm el risc de seguir de llarg en un revolt perillós. És aquí quan la figura del copilot cobra la màxima importància.

La llum verda de la CUP als pressupostos de 2017 era l'últim revolt, i ara sembla que serem capaços de superar-lo amb solvència i encarar amb decisió la recta final. Una recta llarga però on només depenem de nosaltres mateixos. Ara caldrà veure si no ens tremolen les cames i som capaços d'accelerar, d'enfonsar el pedal al màxim i avançar decidits cap a la meta.

El procés ha tingut diversos pilots i copilots, però ara el protagonisme torna al poble. A partir de l'aprovació dels comptes de la Generalitat, cada dia que passa serem més a prop de la república. Serà a través d'un referèndum d'autodeterminació, si l'Estat resisteix les temptacions erdoganianes de reprimir la voluntat democràtica dels catalans, o serà com a resultat d'aquesta repressió. Sigui com sigui, només els catalans podem aturar aquest bòlid que es dirigeix a tota velocitat cap a la meta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada