dijous, 23 de juny del 2016

Vicent Partal: «Passa-ho: la resposta és votar independentista»

«Som només els independentistes aquells que l'estat considera tan enemics seus que a nosaltres no cal ni que ens aplique les normes més elementals de la democràcia»

La indignació creix a cada moment, a mesura que es van fen públics nous enregistraments de les converses conspiradores entre Jorge Fernández Díaz i el cap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. Carles Puigdemont i Oriol Junqueras han arribat a dir que això és un autèntic GAL judicial i mediàtic. No sé si saben que això, amb les mateixes paraules, fa mesos que ho va dir un dels grans diaris anglesos, sospitant precisament que passaria el que ha passat. I m’imagine que estaran d’acord en que dir això no és de cap manera un menysteniment als morts i torturats pel GAL original, el de Felipe González. Matisat tant com s’haja de matisar, doncs, tenim davant nostre un atac inaudit a les llibertats que es mereix una resposta contundent.

Ahir n’hi hagué unes quantes, de respostes. és cert. El parlament anuncià que obriria el procediment per a destituir Daniel de Alfonso, a tot estirar dimecres vinent. És una resposta. Membres de gairebé tots els partits exigiren la dimissió de Fernández Díaz de seguida. És una altra resposta. Es van fer diverses concentracions als carrer… Però la resposta de debò, la que és contundent de veritat i la que no deixaria cap marge d’error ni d’interpretació seria anar a votar diumenge. I votar independentista.

La indignació és de tothom, siga independentista o no. No cal ser independentista, no cal ser d’ERC o CDC, els dos partits investigats, per a indignar-se amb la maniobra. Però l’agressió va contra els independentistes i precisament perquè som independentistes. I això no es pot ni negligir ni menystenir. Som només els independentistes aquells que l’estat considera tan enemics seus que a nosaltres no cal ni que ens aplique les normes més elementals de la democràcia.

En coherència, doncs, només un resultat extraordinari dels dos partits independentistes diumenge deixaria clar davant l’estat i davant Europa que aquest país no tolera agressions com aquesta, que no accepta que els seus drets democràtics siguen trepitjats i que no es conforma amb explicacions inadmissibles, que semblen més una broma o una burla que cap altra cosa. Molta gent pensava no acudir a les urnes, cansada i trista per les picabaralles entre els tres partits independentistes. Són ells els qui avui, vist el que hem vist, s’ho han de repensar. Al nostre davant hi ha una agressió d’un nivell tan enorme, tan descarnat, que qualsevol altra consideració queda empetitida.

Fa vint anys el PSOE va fabricar el GAL militar. Ara el PP ha fabricat el GAL jurídic i mediàtic. No és un problema de qui governa sinó de quin estat tenim. El problema és formar part d’un estat, l’espanyol, que és capaç de fer servir la guerra bruta contra una part dels seus habitants actuals, exactament contra aquells que el qüestionem des de les nacions que volem ser independents.

Diumenge teniu, doncs, dues opcions. O votar per formar un govern espanyol on estiga de nou un dels dos partits de la guerra bruta o voteu per la creació d’un estat català i per acabar definitivament amb la guerra bruta. La resposta està en les vostre mans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada