dimecres, 1 de juny del 2016

Germà Capdevila: «Bilateralitat»

«Bilateralitat i submissió són dos conceptes perfectament complementaris, segons la visió de Pedro Sánchez»

En un esforç ideològic encomiable, el lider del PSOE, Pedro Sánchez, ha proposat un "pacte bilateral" amb Catalunya. Si tenim en compte que la frase ve del cap de llista d'un dels partits més jacobins d'Europa, no està pas malament, i podria ser el punt de partida per a una solució negociada per al "problema catalán".

Malauradament, l'alegria dura poc a casa dels pobres, i les declaracions immediatament posteriors de Sánchez van aclarir de seguida l'abast de la seva proposta trencadora: Un pas endavant per fer-ne dos endarrere.

La de Sánchez és una bilateralitat que no pot incloure ni el dret a decidir, ni la celebració d'un referèndum a l'Escocesa, ni el reconeixement de Catalunya com a nació, ni el concert econòmic, ni l'oficialitat del català a Europa, ni res de res. Això sí, se'ns reconeixerà "la singularitat", que és la mateixa de la de "tots els territoris històrics" de l'Estat.

Si d'alguna cosa serviran les eleccions del 26J (que provoquen una mandra espantosa) és que acabarem d'enterrar definitivament els follets de la tercera via, del federalisme, del referèndum acordat i del canvi de model d'Estat. Els resultats demostraran que res no canviarà respecte a Catalunya. I esperem que no pretenguin convèncer els catalans d'esperar 4 anys més a que canviïn les majories a Espanya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada