dilluns, 27 de juny del 2016

Germà Capdevila: «Adéu referèndum pactat! Hola de nou, mandat del 27-S!»

«El miratge d'una consulta acordada amb l'Estat s'ha esvaït de tot. Ara toca tornar al mandat democràtic del 27S i complir el termini de 18 mesos»

La dada més positiva dels resultats del 26-J és que el miratge del referèndum pactat amb l'Estat s'ha esvaït definitivament. D'haver-se concretat el sorpasso de Podemos al PSOE, ens haurien marejat durant mesos i anys, amb reunions, propostes, comissions de treball. "Que el Xavi i el Iceta hagan una propuesta".

Un cop més torna a quedar clar quin ha estat l'error més gran dels catalans, una equivocació recurrent i sostinguda: voler canviar una Espanya que no vol canviar, que s'agrada a sí mateixa. Ens hem entestat un cop i un altre a canviar-la. És el que prometia En Comú Podem. És una il·lusió i una intromissió que els espanyols no estan disposats a tolerar.

Tanmateix ni Xavier Domènech ni Ada Colau no entenen el missatge. Ahir tots dos van oblidar el referèndum. Tampoc van esmentar el descens en vots i en percentatge. Ans al contrari, van proclamar ben cofois que insistiran en la fórmula: "Fer fraternitat fins aconseguir guanyar l'Estat". Ens volen fer esperar 4 anys més. O 40. O 400.

La conclusió del 26-J és molt clara: no hi ha canvi possible a Espanya. El pacte de la Transició té una mala salut de ferro, i els nous actors polítics són només atrezzo.

Catalunya ha de girar full i oblidar la distracció que han estat aquestes eleccions repetides. Oblidem-nos de referèndums impossibles, i reprenem el full de ruta acordat al Parlament de Catalunya. Un full de ruta validat per una majoria absoluta independentista i el mandat democràtic inapel·lable del 27S.

Anem per feina. Respectem el termini dels 18 mesos i construïm la República Catalana, sense esperar res d'un Estat que només s'asseurà a la taula de negociació per acordar els termes del divorci després que el trencament es faci efectiu. Obrim els braços als que avui han comprovat un cop més que Espanya no canviarà, i fem el que hem dit que faríem, sense cap més distraccions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada