divendres, 10 de juny del 2016

Dependre de l'estat espanyol perjudica les empreses catalanes

L'ANC publica un informe en el qual denuncia, entre altres problemes, la manca d'infraestructures ferroviàries amb ample europeu

La independència de Catalunya beneficiaria les empreses catalanes? Permetria que aquestes guanyessin eficiència i competitivitat? Segons un informe que ha presentat aquest dimecres l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), dependre de l'estat espanyol perjudica les empreses catalanes ja que no disposen de les infraestructures de comunicació i transport adequades per garantir una bona connexió entre diferents punts europeus.

L'informe detalla que les infraestructures ferroviàries per transportar mercaderies són fonamentals per a la competitivitat de la indústria però que a Catalunya aquestes no estan adaptades a l'ample europeu. "En seleccionar projectes de transport, Espanya sembla haver donat més prioritat a augmentar la cohesió geogràfica que en millorar l'eficiència", assegura l'informe. Alhora, afegeix que les inversions espanyoles "han afavorit una àmplia xarxa de transport de passatgers, en detriment d'una millor connexió de pols de producció amb centres de consum o exportació i d'interconnexió amb els mercats limítrofs".

L'estudi se centra, sobretot, en les indústries del camp de Tarragona. Considera que aquest és un territori destacat de la geografia catalana però que no compta amb la política energètica ni d'infraestructures de comunicació i transport indispensable per esdevenir competitiva. "El camp de Tarragona és la zona de major creixement de Catalunya i hauria de ser una prioritat pel govern", recull l'informe.

L'ANC insta l'estat espanyol a "vetllar pel bon desenvolupament de la indústria" perquè aquesta es pugui adequar " a les millors tècniques possibles per mantenir l'activitat d'un sector importat per a Catalunya". Alhora, demana que un futur nou estat català sigui més "sensible a les necessitats del territori i de la indústria que allotja".


1 comentari:

  1. Això no s'entén. Primer fem un informe que diu que pertànyer a l'estat espanyol perjudica les empreses catalanes, i després, demanem a l'estat espanyol que vetllin pel bon desenvolupament de la indústria. Encara creiem que podem demanar alguna cosa a l ' "Estat espanyol" amb la ferma convicció de crear un estat independent d'Espanya? Encara es necessiten mes proves per evidenciar que la venjança d'Espanya només acaba de començar? Què fem encara pidolant com els pobrets desemparats i no estem buscant solucions per no haver d'arrossegar aquesta dependència evident i vergonyosa. Si es tracta de la dignitat catalana, haurem de carregar i assumir que el camí serà difícil i en soledat. La història és la prova i el testimoni.

    ResponElimina