dimarts, 22 de desembre del 2015

Eduard Voltas: «Una gran oportunitat»

"Els 72 diputats independentistes del Parlament de Catalunya tenen al davant una gran oportunitat per fer políticament operatiu d'una vegada el mandat democràtic del 27S"

Valoració d'urgència en 5 punts:

1) Malgrat la victòria d'En Comú Podem a Catalunya, es tanca la porta del referèndum pactat amb l'Estat. Les forces anti-referèndum (PP, PSOE i C's) assoleixen 253 diputats, molt per sobre dels 2/3 del Congrés. L'immobilisme respecte a Catalunya es reforça doblement havent obtingut el PP 122 diputats, 5 per sobre de la minoria de bloqueig de grans reformes.

2) El govern PSOE-Podemos amb suport català és una quimera: ni En Comú Podem, ni ERC ni DiL investiran un president del PSOE sense obtenir un referèndum vinculant a canvi, i el PSOE simplement no vol ni pot cedir en aquest punt. Tot sembla indicar que o bé es forma una gran coalició PP-PSOE o Espanya va a noves eleccions d'aquí a tres mesos.

3) Els socis de JxS empaten anant per separat, amb una diferència de només 0,9 punts entre ells. Aquest equilibri avorta les esperances de CSQP i d'algun sector de la CUP que el resultat del 20D obligués Mas a fer un pas al costat de cara a la investidura. Tot està igual i a la CUP li toca decidir d'aquí a una setmana.

4) El principal partit unionista del Parlament, Ciutadans, queda políticament molt tocat pels resultats d'avui. Han estat penúltims a Catalunya. I el PP, últim.

5) La suma dels quatre punts anteriors fa que els 72 diputats independentistes del Parlament de Catalunya tinguin al davant una gran oportunitat per fer políticament operatiu d'una vegada el mandat democràtic del 27S. Tenen, a més, el repte d'aprofitar el bloqueig espanyol per convidar els partits d'En Comú Podem al procés constituent de la nova República.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada