dijous, 3 de desembre del 2015

Comunicat del Secretariat Nacional de l'ANC

Transcorreguts dos mesos des de la celebració de les eleccions plebiscitàries sense que s’hagi fet efectiu un acord de Govern, l’Assemblea Nacional Catalana manifesta de nou que l’únic escenari que desitgem i pel qual treballem és el de l’acord i la formació d’un govern fort i estable. Només amb aquest acord es podrà acomplir el mandat democràtic del 27S i avançar en la construcció de la República Catalana.

L’Assemblea continua treballant per a facilitar aquest acord i continua apel·lant a la responsabilitat i al sentit d’estat dels 72 diputats independentistes escollits democràticament. El treball és sovint silent, però no per això menys efectiu. Sabem que hi ha motius de desànim pel temps transcorregut sense acord i precisament per això us reiterem el nostre compromís de treball per assolir l'entesa.

La nostra exigència és que aquesta es produeixi de manera ràpida i sòlida i la nostra determinació és la de prosseguir infatigablement en la construcció de la majoria social que ens portarà a la independència.

Mentre esperem l'acord de govern, l’Estat ha posat en marxa tota la seva maquinària coercitiva i propagandística per a impedir l'èxit del procés sobiranista.

El grau de menyspreu i maltracte de les institucions de l'Estat cap a la població catalana i en particular el nostre govern, assoleix intensitats desconegudes amb les pràctiques d'ofec econòmic.

L'anunci de les imputacions per part de l'Audiència Nacional als electes locals d'ajuntaments que han aprovat mocions de suport a la Resolució del Parlament i els intents de silenciar els acords polítics de la majoria dels nostres parlamentaris amb sentències del Constitucional, són mostres renovades de l'actitud antidemocràtica que l'estat espanyol utilitza per combatre la demanda democràtica i cívica de construcció de Catalunya com a nou Estat europeu.



Ara més que mai és imprescindible que la societat civil actuï com ho ha fet darrerament, unida i cohesionada, sense divisions internes i amb els ulls posats en l’objectiu que ens galvanitza i ens ha unit sempre: la independència.

L’Assemblea i la seva gent continuem empenyent el procés i treballant per a combatre les pors, per ampliar la majoria social i, sobretot, per donar el suport imprescindible a les nostres institucions davant de les accions de l’Estat.

En aquest sentit, denunciem els incompliments sistemàtics per part de l’Estat espanyol en matèria de liquiditat pressupostària. Exigim un tracte digne per a tota la població catalana i demanem als nostres diputats i al futur govern una concreció urgent de millores i polítiques socials per a tots els ciutadans de Catalunya.

En aquest mateix sentit donem ple suport i us animem a expressar la vostra solidaritat, als càrrecs electes locals sobre els quals recau l'amenaça d'haver protagonitzat actes de sedició i rebel·lia per haver fet possible amb el seu vot l'adhesió del respectiu Ajuntament a la Resolució del Parlament de Catalunya.

Per acabar us volem transmetre una idea clara i inequívoca: l'ANC no us fallarà.

La nostra única raó de ser és aconseguir la independència. Gràcies a la il·lusió de tanta i tanta gent hem arribat molt lluny. Ara, malgrat incerteses i dificultats, no ens aturem. Seguim treballant per culminar la construcció del nou país. Us agraïm la complicitat i suport que ens mostreu, us animem a no defallir amb la vostra actitud i ens emplacem ben aviat a seguir gaudint de nous èxits i avenços en el camí cap a la independència.

Barcelona, 3 de desembre de 2015

Secretariat Nacional
Assemblea Nacional Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada