dijous, 7 de juliol del 2016

Sobre la situació actual del cinema NIZA, el dia 11 de juliol: moment clau per decidir

Comunicat de l'Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família

Benvolgudes i benvolguts veïnes i veïns del barri Sagrada Família,

Després de 2 anys i mig de lluita contra el Pla de Millora Urbana (PMU) de l’illa Niza, aprovat pel consistori de l’exalcalde Trias, ens trobem en un moment crucial que cal resoldre.

Descartada la possibilitat que l’actual Ajuntament de Barcelona pugui adquirir, per un preu raonable, l’espai interior de l’illa, el consistori no pot aturar legalment el PMU i proposa l’alternativa següent:

1) La compra d’un local en planta baixa, al carrer Nàpols, de 1400 m2 de superfície i la construcció de l’Ateneu del barri per a l’any 2018, amb un programa similar al definit per la Plataforma, en el procés participatiu que es va desenvolupar al segon semestre de 2015. La quarta part de la inversió total de l’Ateneu serà finançada pels promotors del PMU. 

2) A la zona enjardinada de l’interior de l’illa del Niza, de titularitat municipal, es crearà un espai singular dotat d’infraestructures que permetin desenvolupar activitats a l’aire lliure, compatibles amb la convivència de l’entorn. 

Després de 3 mesos de reunions i debats intensos, al si de la plataforma es perfilen dues opcions: 

a) Els que pensen que, avaluant el procés i les forces acumulades, consideren acceptable la proposta de l’Ajuntament. 

b) Els que pensen que cal continuar la lluita i les mobilitzacions contra el PMU, que contempla la construcció d’un supermercat a l’interior de l’illa del Niza. 

Les propostes són excloents. 

Per prendre aquesta decisió la Plataforma, a l’assemblea del 22 de juny de 2016 va acordar el següent:

- El dia 4 de juliol de 2016, en el Centre Cívic i dins del Consell del Barri, l’Ajuntament va informar i explicar la seva proposta. 

- El dia 11 de juliol de 2016 a les 19’30 hores, a l’Espai 210: Assemblea oberta del barri, per votar la decisió entre les dues opcions que es proposen. 

Barcelona 5 de juliol de 2016.


COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES SAGRADA FAMÍLIA 

SOBRE EL NIZA I L’ATENEU DEL BARRI 

En el moment decisiu de la lluita del Niza es plantejen, al si de la Plataforma, 2 opcions que estan reflectides a l’anvers d’aquest document.

L’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família defensem l’alternativa plantejada per l’Ajuntament de la compra del local de Nàpols i construir, per a l’any 2018, l’Ateneu del Barri.

És un local de dimensions adequades, accesible, en un lloc cèntric del barri i amb una arquitectura i conservació notables que estem segurs es convertirà en el centre de referència social i cultural que el barri necessita.

Les raons principals de l’Associació per prendre aquesta opció són les següents: 

1) L’Ateneu és una conquesta de la lluita veïnal dels darrers anys. 

2) Aquesta lluita ha tingut un grau de resposta positiva per una part del barri, que va arribar al límit de la seva capacitat en la manifestació del passat 20 de Febrer. 

3) El Districte s’ha compromès públicament a la millora del Mercat Municipal i està en marxa la seva remodelació. 

4) La zona enjardinada de titularitat pública que s’ha de fer a l’interior de l’illa del Niza serà un espai singular dotat de infraestructures per desenvolupar a l’aire lliure activitats com cinema a la fresca, Espai Familiar, etc. 

Tot i que no ens agradin els supermercats als interiors d’illa pensem sincerament que la proposta de l’Ajuntament és una bona proposta i una gran oportunitat que no podem menysprear.

Això no implica en absolut que renunciem a un urbanisme més just i amb uns usos més adequats per a les necessitats del Barri. En aquest sentit, l’Associació impulsarà i exigirà un canvi normatiu a la llei que defineix els usos als interiors d’illa, així com un pla d’usos per al nostre barri, en contra de l’especulació i a favor d’un comerç més just i de proximitat.

Amb aquestes raons, fem una crida a tots els nostres associats, a les entitats i als veïns i veïnes del barri perquè participin a l’assemblea del dia 11 de Juliol de 2016, a les 19’30 a l’Espai 210, per decidir quin camí prendre i donar suport al posicionament de l’Associació

Barcelona 5 de juliol de 2016. 

Junta de l’Associació de veïns i veïnes Sagrada Família

Per a qualsevol consulta o aclariment adreceu-vos a l’Associació entre les 18 i 20 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada