dimecres, 26 de juny del 2013

Viver Pi-Sunyer avala la DUI (Declaració unilateral d'independència) si l'Estat impedeix la consulta

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) ha alertat que si l'Estat frena les demandes de Catalunya per la via del dret se'n poden obrir d'altres vies en què el dret hi tingui poc a dir.

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver Pi-Sunyer, ha assegurat aquest dimecres al Parlament que la via per convocar la consulta al marge de la legalitat no està tancada i que depèn de la voluntat política del govern espanyol.

Si l'Estat fa servir el dret per negar la convocatòria d'una consulta, el Govern estarà legitimat per saltar-se la legalitat, tal com Pi-Sunyer recorda que ha passat històricament en nombrosos casos. "Seran possibilitats al marge de la legalitat però que, legítimament des del punt de vista polític, la Generalitat podrà utilitzar com s'ha fet històricament" ha dit el president del Consell.

Viver Pi-Sunyer, però, ha indicat que la seva opció preferida (la menys costosa econòmicament i socialment) és la pactada i que els problemes jurídics "no són insuperables" si hi ha voluntat política de superar-los: "No es pot mantenir que la Constitució imposa un criteri restrictiu a l'hora d'entendre els mecanismes de participació directa".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada