dimecres, 12 de juny del 2013

El retorn de Tarradellas ja va ser un trencament de la "legalitat vigent"

El retorn de Tarradellas i la recuperació de la Generalitat enllaçant directament amb la legalitat republicana va ser un acte de "trencament de la legalitat vigent". Així ho ha destacat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en l'acte que avui ha homentatjat la figura de Tarradellas en commemoració dels vint-i-cinc anys de la seva mort, establint una comparació amb la situació política actual i la posibilitat de convocar una consulta sobre el dret a decidir de Catalunya.


En representació del govern actual, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha emfatitzat la importància històrica de Tarradellas per a la "memòria col·lectiva" dels catalans i ha recordat a tots aquells que asseguren que la legitimitat de la Generalitat emana de la Constitució que l'any 1977, quan Tarradellas va exclamar el "ja sóc aquí" a la Plaça Sant Jaume, la Constitució encara no havia nascut.

Homs ha recordat també que Tarradellas es va "entossudir" a recuperar la institució de la Generalitat durant els 23 anys que va presidir-la des de l'exili.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada