El vídeo, on Piqué exposa tots els arguments en castellà, comença amb l’aclariment per part del ponent que no milita a cap partit polític i que totes les xifres utilitzades són de fonts oficials de l’Estat espanyol. Seguidament, comença a desgranar tots els greuges que pateix Catalunya en la relació amb aquest Estat.
En aquest sentit, posa de manifest la diferència d’infraestructures entre Madrid i Barcelona, adverteix del malbaratament de diners en trens d’alta velocitat, a més de fer referència als nombrosos peatges de Catalunya. Piqué adverteix que si el pare de família, Raúl, vol treballar com a funcionari a Catalunya ho té complicat, ja que aquí només un 9,8% dels ciutadans que treballa són funcionaris, mentre que a Andalusia, Castella-La-Manxa, Castellà i Lleó i Extremadura supera el 17%.
Les beques, l’atur i l’espoli
D’altra banda, la petita de la família, que ara començarà la Universitat, té un xicot a Sevilla que va obtenir una beca per accedir-hi, i es pregunta quines possibilitats té ella d’obtenir-ne una a Catalunya, però Piqué li adverteix que en té “molt poques” perquè aquí rebem només el 8% de les beques de l’Estat espanyol, mentre que un 17% dels estudiants d’Espanya són catalans.
Piqué també compara les taxes d’atur del País Basc i de Catalunya al 2011, apropant-se a quasi el doble la diferència entre bascs i catalans. Segons el ponent, això és perquè al País Basc recapten i reinverteixen en ells mateixos quasi el 100% dels impostos, generant més llocs de treball. “És el peix que es mossega la cua”, assegura. En canvi, Madrid és qui recapta els impostos dels catalans i totes les ajudes europees i “després reparteix, i s’endú la millor part”. “Com que ens retorna només la meitat, ens veiem obligats a retallar, endeutar-nos i a sobres pagar interessos, mentre allà es gasten els nostres impostos en les seves infraestructures i millor qualitat de vida per a ells”, adverteix Piqué.
La dona de la família no vol pensar que això sempre és així, sinó que només ha estat els darrers anys. “Males notícies per a Patrícia”, adverteix Piqué. “Em sap greu, però sí que és així. Cada any que passa Madrid es queda més i Catalunya rep menys”, i ho il·lustra amb un gràfic amb les dades des de l’any 1992 fins al 2009, el que suposa un total de 45.200.000 milions diaris, que van a Madrid i no tornen.
Imaginar que Catalunya ja és independent
Finalment, Piqué adverteix que “si recaptéssim el 100% dels impostos no tot milloraria, perquè continuaríem sense poder decidir res des de Catalunya”, motiu pel qual reclama la independència com a solució per començar a sortir de la crisi. Per aquest motiu, imagina que Catalunya ja és un Estat independent i fa front al discurs de la por: “Si Catalunya fos independent no només podria pagar les pensions, sinó que les podria augmentar”.
A més, vaticina que amb la independència hi hauria feina i recuperaríem la societat del benestar, argumentant que “els nostres impostos no marxaran, el que implica acabar amb les retallades. A més, podrem decidir polítiques favorables per les empreses i treballadors”. Sobre el corredor mediterrani, considera que “si fóssim independents fa anys que estaria aprovat i podríem convertir-nos així en el motor del sud d’Europa”.
En relació a l’atur, Piqué manifesta que “en tots els països que s’han independitzat i han entrar a la UE ha baixat l’atur, ja que al independitzar-se, els països creen sinergies i noves activitats econòmiques”. D’aqueta manera, conclou assegurant que “és possible independitzar-se. A Europa, en els darrers 21 anys, han aparegut 15 països nous. I en tot el món, en els darrers 67 anys s’han independitzat 122 països, quasi dos països nous cada any”, i posant de manifest les avantatges que aquesta independència tindria pels ‘García’.
Font: elSingularDigital
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada