dimecres, 26 de juny del 2013

Vídeo "Los García, Catalunya y el futuro de todos"

Jordi Piqué penja un vídeo en castellà a Youtube on una família prototipus de Santa Coloma de Gramenet arriba a la conclusió que l'Estat propi és la millor solució


Jordi Piqué i el seu vídeo “Els García, Catalunya i el futur de tots” està revolucionant les xarxes socials. Piqué, membre del comitè executiu del Cercle Català de Negocis, explica en el vídeo la història d’un prototipus de família de Santa Coloma de Gramenet, els García, que analitzen la realitat econòmica del país i arriben a la conclusió que la independència de Catalunya és la solució per sortir de la crisi i millorar la situació dels catalans.

El vídeo, on Piqué exposa tots els arguments en castellà, comença amb l’aclariment per part del ponent que no milita a cap partit polític i que totes les xifres utilitzades són de fonts oficials de l’Estat espanyol. Seguidament, comença a desgranar tots els greuges que pateix Catalunya en la relació amb aquest Estat.

En aquest sentit, posa de manifest la diferència d’infraestructures entre Madrid i Barcelona, adverteix del malbaratament de diners en trens d’alta velocitat, a més de fer referència als nombrosos peatges de Catalunya. Piqué adverteix que si el pare de família, Raúl, vol treballar com a funcionari a Catalunya ho té complicat, ja que aquí només un 9,8% dels ciutadans que treballa són funcionaris, mentre que a Andalusia, Castella-La-Manxa, Castellà i Lleó i Extremadura supera el 17%.

Les beques, l’atur i l’espoli

D’altra banda, la petita de la família, que ara començarà la Universitat, té un xicot a Sevilla que va obtenir una beca per accedir-hi, i es pregunta quines possibilitats té ella d’obtenir-ne una a Catalunya, però Piqué li adverteix que en té “molt poques” perquè aquí rebem només el 8% de les beques de l’Estat espanyol, mentre que un 17% dels estudiants d’Espanya són catalans.

Piqué també compara les taxes d’atur del País Basc i de Catalunya al 2011, apropant-se a quasi el doble la diferència entre bascs i catalans. Segons el ponent, això és perquè al País Basc recapten i reinverteixen en ells mateixos quasi el 100% dels impostos, generant més llocs de treball. “És el peix que es mossega la cua”, assegura. En canvi, Madrid és qui recapta els impostos dels catalans i totes les ajudes europees i “després reparteix, i s’endú la millor part”. “Com que ens retorna només la meitat, ens veiem obligats a retallar, endeutar-nos i a sobres pagar interessos, mentre allà es gasten els nostres impostos en les seves infraestructures i millor qualitat de vida per a ells”, adverteix Piqué.

La dona de la família no vol pensar que això sempre és així, sinó que només ha estat els darrers anys. “Males notícies per a Patrícia”, adverteix Piqué. “Em sap greu, però sí que és així. Cada any que passa Madrid es queda més i Catalunya rep menys”, i ho il·lustra amb un gràfic amb les dades des de l’any 1992 fins al 2009, el que suposa un total de 45.200.000 milions diaris, que van a Madrid i no tornen.

Imaginar que Catalunya ja és independent

Finalment, Piqué adverteix que “si recaptéssim el 100% dels impostos no tot milloraria, perquè continuaríem sense poder decidir res des de Catalunya”, motiu pel qual reclama la independència com a solució per començar a sortir de la crisi. Per aquest motiu, imagina que Catalunya ja és un Estat independent i fa front al discurs de la por: “Si Catalunya fos independent no només podria pagar les pensions, sinó que les podria augmentar”.

A més, vaticina que amb la independència hi hauria feina i recuperaríem la societat del benestar, argumentant que “els nostres impostos no marxaran, el que implica acabar amb les retallades. A més, podrem decidir polítiques favorables per les empreses i treballadors”. Sobre el corredor mediterrani, considera que “si fóssim independents fa anys que estaria aprovat i podríem convertir-nos així en el motor del sud d’Europa”.

En relació a l’atur, Piqué manifesta que “en tots els països que s’han independitzat i han entrar a la UE ha baixat l’atur, ja que al independitzar-se, els països creen sinergies i noves activitats econòmiques”. D’aqueta manera, conclou assegurant que “és possible independitzar-se. A Europa, en els darrers 21 anys, han aparegut 15 països nous. I en tot el món, en els darrers 67 anys s’han independitzat 122 països, quasi dos països nous cada any”, i posant de manifest les avantatges que aquesta independència tindria pels ‘García’.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada