dimarts, 4 de juny del 2013

CDC planteja un «fons sobirà» per ajudar Espanya durant 15 anys

En cas d'independència de Catalunya, la formació sospesa la creació d'una ajuda econòmica a l'Estat espanyol per inversions i infraestructures de 3.000 MEUR anuals

"Sigui com sigui, quan Catalunya sigui independent ens tocarà treballar-hi, relacionar-nos-hi i cooperar-hi". Amb aquesta premissa el sanedrí ideològic de la CDC sobiranista planteja la creació d'un nexe a llarg termini amb l'Estat espanyol. Un vincle econòmic que eviti la imatge de trencament amb Espanya i tranquil·litzi Europa sobre el risc que suposaria que el motor econòmic espanyol es desentengués del tot del seus nous veïns.

Segons ha pogut saber Nació Digital , CDC pensa en un Fons Sobirà de Cooperació amb Espanya que anualment ingressaria 3.000 milions d'euros i s'allargaria durant 15 anys. Una xifra que, en principi, serviria per finançar inversions en infraestructures a l'Estat espanyol. Els càlculs de CDC apunten aquest import per ser una xifra molt inferior al dèficit fiscal actual i que entraria en els paràmetres de justa "correspondència". De fet, si fa o no fa, seria la quantitat que Catalunya hagués abonat a Espanya en cas d'haver reeixit el pacte fiscal.

Aquest Fons, recollit a través de la finances públiques, seria una de les proves que CDC aportaria com a senyal que la independència de Catalunya no és un cop de porta amb Espanya. "Són els nostres veïns i molts catalans tenim uns vincles sentimentals molt forts que cal tenir presents a l'endemà", apunten fonts de CDC. La mesura implicaria, doncs, un doble missatge. Per una banda, a la comunitat internacional que a més de mantenir vincles comercials i econòmics, Catalunya no es desentendria de l'estat amb què fins ara ha conviscut. I per l'altra, de cara endins, per assenyalar que el procés sobiranista no ha de perquè trencar la convivència i el lligam solidari que existeix entre els catalans que tenen les seves arrels a Espanya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada