dilluns, 3 de juny del 2013

Debats "Qüestions d’estat. Reflexions per al país del futur - IEC i Òmnium" el 5,12,13,17,19 i 20 de juny


Quines són les principals qüestions que s’ha de plantejar Catalunya davant l’eventual creació d’un nou estat? L’Institut d’Estudis Catalans i Òmnium Cultural, dues institucions històricament compromeses amb el país i amb una clara voluntat de contribuir a la definició de la Catalunya del futur, promouen i coordinen un procés de reflexió intel·lectual i acadèmica centrat en sis àmbits: la llengua, l’educació, la cultura, la ciència, l’economia i la política.

En una primera fase, durant el mes de juny, s’organitzaran sis debats —un de cada àmbit—, que seran oberts a la ciutadania, amb l’objectiu de generar i ordenar un discurs que permeti avançar cap a unes propostes més concretes. Aquests debats es faran a la seu d’Òmnium.

En una segona fase, des del setembre fins a final d’any, i a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, es presentaran sis ponències, dirigides per un expert en cada àmbit, a partir de les quals es concretaran unes conclusions, que seran lliurades al Consell Assessor per a la Transició Nacional i al Parlament de Catalunya.

Amb aquesta iniciativa, i des del compromís cívic i intel·lectual que regeix les dues institucions, l’IEC i Òmnium volen col·laborar en aquesta reflexió col·lectiva que ens permeti construir el país que els catalans decidim que volem.

5 juny 2013 19:00
Llengua: on som i cap on volem anar
Francesc Xavier Vila i Moreno


12 juny 2013 19:00
Cultura i ciència
Joan Manuel Tresserras i Gaju


13 juny 2013 19:00
Les balances fiscals entre Catalunya i Espanya
Elsa Artadi i Vila


17 juny 2013 19:00
Crisi de la política: participació, representació i eficàcia
Josep Maria Reniu i Vilamala
Jordi Muñoz i Mendoza


19 juny 2013 19:00
L’educació en l’estat propi: mirem a Europa?
Enric Prats Gil


20 juny 2013 19:00
Impotència i límits de la política
Josep Ramoneda i Molins


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada