dissabte, 22 de juny del 2013

La Generalitat ja prepara la seva diplomàcia

El Diplocat crea un màster dirigit pel catedràtic Carles Boix, destinat a formar en relacions internacionals

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) posarà en marxa aquest mes de juliol un màster dirigit a empleats públics de la Generalitat que té com a objectiu formar-los en diplomàcia i relacions internacionals. El secretari general de Diplocat, Albert Royo, ha explicat que han decidit posar en marxa aquest programa perquè fins avui "no hi havia cap formació específica en assumptes internacionals" per a treballadors de la Generalitat.

Royo ha assegurat que en cap moment el curs pretén reclutar treballadors per constituir una eventual diplomàcia catalana formal, ja que l'objectiu és formar treballadors que s'ocupen d'assumptes internacionals en els diferents departaments. "Desvincular el curs del context polític. Qualsevol administració pública, associació, patronal, universitat o ajuntament té relacions internacionals en un món globalitzat com l'actual", ha recordat Royo.

A diferència del govern espanyol, la Generalitat no té un cos dedicat específicament a exteriors, però hi ha empleats les principals funcions són les relacions internacionals, i d'aquí la necessitat de formar el personal: "L'objectiu és comptar amb professionals competents en acció exterior, no anem més enllà ", ha afegit.

Nou mesos de durada

El curs durarà nou mesos i serà compatible amb la jornada laboral dels seus participants, que en aquesta primera promoció seran una vintena. El programa el dirigeix ​​el catedràtic de la Universitat de Princeton (Estats Units) Carles Boix, i es fa en col·laboració amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI) i diverses universitats catalanes. El temari inclou dret internacional públic, història de les relacions internacionals, economia i comerç internacionals i assumptes europeus, entre d'altres continguts.

Diplocat és un consorci constituït a finals de 2012 que el formen la Generalitat, diputacions, les associacions municipalistes i representants d'universitats, escoles de negoci, caixes d'estalvi, patronals i cambres de comerç.
"No som un òrgan de Govern. No som ni pretenem ser un cos diplomàtic de la Generalitat, però sí que utilitzem eines típiques de la diplomàcia pública per donar una imatge rigorosa del que és Catalunya a l'exterior", ha afegit.
Diplocat recull l'herència de l'antic Patronat Catalunya Món i té diversos projectes, com organitzar conferències sobre la realitat catalana a les principals ciutats i han assumit la gestió de les beques que el Govern va constituir fa 30 anys per formar estudiants catalans en relacions internacionals en universitats estrangeres.

Un dels seus projectes és el compte a Twitter 'Catalan Voices', on cada setmana una persona assumeix la gestió d'aquest perfil en anglès, que parla sobre cultura i idiosincràsia catalanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada