dimarts, 21 de maig del 2013

Prou agressions a la llengua: Aturem la LOMQE

Concentració dijous 23 de maig a les 19:00 a la delegació del govern

La LOMQE posa en risc el model d'escola en què la nostra llengua és la vehicular. Un model que ha estat avalat internacionalment i acadèmica i que garanteix la cohesió social del país. Wert pretén relegar la llengua pròpia a una mera assignatura optativa i a considerar-la quarta llengua del sistema educatiu per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres, a més de suposar una greu invasió competencial que afectarà totes les assignatures. La llei pot suposar un reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes i a les línies en valencià del País Valencià, malgrat que els resultats dels nostres alumnes demostrin que no calgui.

El sistema educatiu necessita estabilitat i sobretot consens, un nou canvi legislatiu ha de ser fruit d'un gran pacte social i polític per l'educació i ha de donar llibertat a les comunitats autònomes per exercir la seva responsabilitat de vetllar i normalitzar la llengua pròpia per triar el seu model lingüístic escolar sempre garantint que es pugui fer la immersió i que la llengua pròpia diferent del castellà pugui ser la llengua vehicular de l'ensenyament i la de la comunicació interna i externa del centre. A més, un estat aconfessional no pot tenir la religió com a matèria obligatòria i avaluable.

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA fa una crida a mestres, pares i alumnes, per la insubmissió i a la resistència ciutadana davant aquest intent d'extermini d'una llengua..

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA es suma A LES DIVERSES CONVOCATÒRIES i dóna suport a les accions legals que s'emprenguin per tal d'aturar aquesta llei franquista, injusta, classista, adoctrinadora, antipedagòcica i un autèntic cop de l'estat espanyol a la democràcia.

PLANTEM CARA A L’ESPANYOLISME EL 23 DE MAIG


DESOBEÏM LES SEVES LLEIS

CONCENTRACIONS DIJOUS 23 DE MAIG, A LES 19 HORES DAVANT LES DELEGACIONS DEL GOVERN

Alacant. Plaça de la Muntanyeta, 6

Barcelona. C/ Mallorca, 278

Castelló. Pl. Mª Agustina, 6

Eivissa. Passeig Marítim, Casa del Mar

Girona. Avinguda 20 de Juny, 2

Lleida. Plaça de la Pau, 1

Maó. Plaça Miranda, 22

Palma. c/de la Constitució, 4

Saragossa. Plaça de Nuestra Señora del Pilar, s/n

Tarragona. Plaça Imperial Tarraco, 3

València. c/ Colom, 60

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada