dimecres, 15 de maig del 2013

Crònica de la conferència "El petit comerç té futur ?"

Els botiguers del barri van poder assistir dilluns 13 de maig a la xerrada organitzada per la territorial Sagrada Família de l'ANC i van poder ser informats de la greu situació que patirà el sector si la situació no canvia. Els encarregats de la xerrada eren Jaume Gómez, de la Fundació Catalunya Estat, Rafael Pous, del Centre Català de Negocis i Frederic Corominas, de la nova sectorial PCxI.

En la primera part de l'acte J. Gómez s'encarregà d'exposar amb total claredat d'informació i de dades la injusta situació econòmica en què es troba Catalunya ara mateix, així com l'històric que arrossega. Dades protagonitzades bàsicament pel dèficit fiscal, la manca d'inversió o el deute públic acumulat. D'altra banda, també es va posar de manifest quina seria la situació del país (i en concret com milloraria el sector comercial) en el supòsit de disposar d'un estat propi i poder recaptar tots els impostos que ara mateix es paguen.

La segona part de l'exposició, a càrrec de R. Pous, tenia l'objectiu de concretar el marc anterior en l'àmbit del petit comerç, i és aquí on l'auditori va poder comprovar com l'anàlisi de tots els estudis comporta assumir que un estat propi català reduiria a la meitat l'atur actual i com, de retruc, el consum augmentaria significativament. Alhora, la capacitat legislativa i protectora del nou estat vers el sector que ens ocupa seria l'element clau per mantenir la importància que té en el teixit econòmic del país.

Finalment, l'acte va acabar amb l'exposició de F. Corominas, que posà de manifest la importància d'aglutinar inquietuds, propostes i treball conjunt per part dels comerciants. Una mostra d'aquest camí és la recent sectorial pel Petit Comerç de l'ANC, la qual ha elaborat un document on s'exposen els valors que persegueix l'àmbit comercial així com els requeriments i els objectius essencials per al sector.

Així doncs, el missatge de denúncia per com és de greu el moment econòmic actual, i alhora la contundència en les solucions, van ser presents en les tres intervencions. Els petits comerciants i la resta de públic vam poder assistir a la defensa d'un model econòmic i comercial propi, així com la urgència de portar-lo a terme tan aviat com sigui possible per tal d'evitar malmetre encara més el sector del petit comerç que, ara mateix, veu amb gran preocupació el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada