dimecres, 22 de maig del 2013

Forcadell vol que la cadena humana de la Diada passi per la Sagrada Família i el Camp Nou

Demana encapçalar amb la consulta els programes electorals de les europees "excepte PP i C's"
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha confiat que la cadena humana que organitzarà la pròxima Diada per reivindicar la independència passi per "llocs emblemàtics de Barcelona", com la Sagrada Família i el Camp Nou.

En una entrevista d'Europa Press, ha explicat que volen aprofitar la força internacional de la marca Barcelona per projectar la seva reivindicació al món, i també que s'identifiqui a l'estranger la ciutat "com a capital de Catalunya".


L'ANC ja va organitzar la manifestació de l'anterior Diada, i el seu objectiu per a aquest 11 de setembre és una cadena humana des de la frontera amb el Rosselló (sud de França) fins al límit amb el País Valencià, passant per altres llocs emblemàtics de la geografia catalana, encara per concretar.

El seu propòsit és emular a Catalunya les 'Baltic Way', les cadenes humanes que es van fer als països bàltics l'agost del 1989 en defensa de la secessió d'Estònia, Letònia i Lituània respecte a la Unió Soviètica, la qual cosa van aconseguir poc després.

ASSAJOS A L'ESTIU
Forcadell ha concretat que durant l'estiu es faran accions preparatòries, com petites cadenes humanes que enllacin pobles, ciutats i localitzacions simbòliques de tot el territori català.

Un altre objectiu immediat de l'ANC és reforçar la seva presència a la conurbació de Barcelona --a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Oriental i Vallès Occidental--, on l'arrelament de l'independentisme és menor, i també posar en marxa les pròximes setmanes un procés d'"internacionalització" de les demandes catalanes.

L'ANC fa seva la demanda de dèficit asimètric que fan el Govern català i ERC a l'Estat, i ha defensat que la Generalitat hagi prorrogat els Pressupostos: "Si no s'hagués plantat, haguéssim aprovat uns comptes nefastos per als catalans".

"PRESSUPOSTOS IMPOSATS"
"Si, com diu la Declaració de Sobirania, Catalunya és subjecte polític i som sobirans, per què hem d'acceptar uns pressupostos que ens són imposats?", s'ha preguntat Forcadell, que considera necessària una consulta el més aviat possible, i vincula l'autodeterminació amb sortir de la crisi.

També fa una petició a tots els partits catalans "excepte C's i PP, que són d'obediència espanyola": que el primer punt del programa per a les eleccions europees inclogui la consulta d'autodeterminació.

Forcadell considera difícil que pugui haver-hi una llista conjunta a favor del 'dret a decidir' a les europees, però una manera de projectar aquesta unitat seria que "des d'UDC fins a la CUP", incloent també al PSC, plasmessin la consulta en els seus programes.

Ha defensat que la consulta ha d'arribar després d'aprovar-se la nova llei catalana de consultes per part del Parlament, tot i que no l'autoritzi l'Estat, i ha instat el Govern a treballar en el desplegament d'una hisenda catalana i estructures d'Estat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada