dimecres, 29 de maig del 2013

Als joves del barri: Què puc fer jo per la Independència?

Molts dels lectors (i les lectores) sabran què és l’Assemblea Nacional Catalana, una entitat que lluita per aconseguir la Independència de Catalunya en primera instància, però sense deixar enrere el projecte d’aconseguir uns Països Catalans Lliures. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) és una entitat democràtica, participativa i transversal amb dues estructures bàsiques, les Assemblees Territorials i les Sectorials. Tot i que molts no sabran que és l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI), aquesta és la Sectorial de Joves, un dels pilars clau de la societat i en conseqüència de l’ANC. Tenim els mateixos objectius, fer extensió social i convèncer als indecisos que la Independència és la única via per poder tirar endavant un país pròsper que es veu ofegat per un estat espanyol que no respecta la seva identitat, la seva llegua, el seu model econòmic i el seu model educatiu i social.

Catalunya té una fita molt dolça al seu davant, i no hem de deixar que se’ns escapi. És el nostre moment, per tant, hem d’intentar seguir el nostre camí sense que res ni ningú ens desviï. Hem d’estar atents a les crítiques i atacs que ens està fent Espanya, però malbaratar recursos en contraatacar-los ens fa perdre energies. Hem de seguir convencent als indecisos per tal d’ampliar la majoria social favorable a la Independència i al SÍ en un possible Referèndum d’Autodeterminació.

Catalunya ha de sortir al carrer, s’ha de palpar en el dia a dia de la gent que no estem vivim un fet qualsevol, som més a prop de la Llibertat. La rutina de la gent s’ha de veure pertorbada per cares plenes de raons argumentades per les quals la Independència és viable. Omplim-los de bons motius, ens en sobren...

I en aquest dia a dia és en el qual entrem en joc els joves. Els joves tenim l’empenta, la força, l’energia, les ganes de lluitar, l’alegria per fer d’aquest procés un procés cívic i democràtic en el si dels nostres carrers. Cal que la societat vegi que som gent implicada, perquè ho som i tenim arguments per no quedar-nos a casa perquè volem ser actors actius en aquest procés i hi tenim molt a dir. Per això un dels punts del Full de Ruta de l’ANC és potenciar la participació de la gent jove en el procés d’Independència, així com les persones nouvingudes.

Hem de saber que aquest procés ens ajudarà a millorar tot allò que ara mateix falla en el sistema que ens regeix i que tenim l’oportunitat de canviar-ho, de començar de zero. I la manera que tenim de fer saber com volem viure d’ara en endavant és fent Rauxa al carrer. No hem de tenir por a omplir una plaça, un carrer, la Universitat, l’Institut... si la finalitat és legítima. Hem de fer gran la ‘Marca’ Assemblea i amb ella la ‘marca’ ANJI amb l’objectiu de relacionar-la amb: INDEPENDÈNCIA és LLIBERTAT.

També és necessari que impliquem altres entitats a formar part del canvi que vivim en casals, agrupaments escoltes, corals, teatres, castellers i timbalers, diables, gegants, sardanistes, clubs de petanca i de pintura, entre d’altres. Tots ells han de saber que l’ANC és oberta a la col·laboració en esdeveniments populars per fer més fort el procés i fer més gran l’extensió. Contacteu-hi, contacteu-nos, busquem un dia i presentem l’Assemblea i els seus objectius a la vostra entitat.

Per últim, però no menys important, els amics i amigues que tingueu a l’estranger han de saber què ens passa, què volem i perquè ho volem. Europa i el Món han de saber que Espanya ens maltracta, que som un país oprimit i que hem dit PROU! Fer extensió a l’estranger és important perquè en una declaració d’Independència ja sigui arrel d’un referèndum o per declaració unilateral, cal que els altres països n’estiguin assabentats i així ens puguin reconèixer com a Estat. Hem de posar Catalunya al mapa mental de la població mundial.

Per tant, a mode de resum; hem de ser visibles al carrer, hem d’implicar la gent jove, hem d’aconseguir que tot tipus d’entitat doni suport al procés i hem de parlar de Catalunya al món. Amb tot això, no gens fàcil, però amb la voluntat col·lectiva i la confiança en els conciutadans farem una Terra Lliure.

Visca els Països Catalans Lliures!

Anna Bernabeu i Martínez
Membre del Secretariat Nacional de l’ANC


Per col·laborar-hi o posar-t'hi en contacte envia un correu a joves@assemblea.cat o segueix-nos a Facebook i Twitter @ANJI_ANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada