divendres, 12 de juliol del 2013

L’asfixia econòmica i premeditada de Catalunya, l’estafa dels préstecs d’Espanya (IV)

Aquest és el quart “powerpoint” elaborat per Economistes per la independència i ens explica amb tota claredat l’estafa del Govern Espanyol al prestar-nos amb els diners que prèviament ens espolia

Aquest darrer document explica com amb els diners que Espanya es queda en virtut de l’espoli fiscal, el govern espanyol ens fa pagar uns interessos del 5,5% el que provoca més retallades i més asfixia econòmica a Catalunya. En una situació d’ofec econòmic la Generalitat es veu forçada a pidolar diners al govern espanyol perquè s’han reduït els recursos que rep i, a més té el pas barrat als mercats de capitals a causa de la manca de recursos provocada per l’Estat . Més detalls en aquesta presentació sobre “L’estafa del FLA” o sobre com ens cobren interessos pels nostres propis diners.

El Fondo de Liquidez Autonómico (FLA) és una línia de crèdit que el govern central posa a disposició de les diferentscomunitats autònomes quan aquestes tenen problemes per fer front a les seves necessitats de tresoreria (pagaments).

La comunitat autònoma sol·licitant és compromet a complir el sostre de dèficit imposat, obrint la porta a una intervenció si no ho fa. És un crèdit a tornar a 10 anys (amb possibilitat de dos de carència) a un tipus d’interès del 5,5%.

Si tenim en compte que a Catalunya l’estat recapta molt més del que hi gasta (l’anomenat dèficit fiscal, que ascendia a 16.543 M€ el 2010*)i que la Generalitat el 2013 ha demanat 9.073 M€ del FLA. Podem concloure que els diners que la Generalitat ha rebut en préstec del FLA realment són nostres.

El deute de la Generalitat i els seus interessos es van menjant una part cada cop major del pressupost (13,4% del total el 2012*). Això fa que quedin encara menys fons disponibles per a la resta de partides. Els interessos que ens cobren pels nostres propis diners, ens acaben obligant a retallar encara més el nostre estat del benestar.

L’Estat espanyol no aporta RES a Catalunya. O ho treu de Catalunya l’any en curs o ho traurà de Catalunya els propers anys mitjançant el dèficit fiscal. I a més imposant interessos superiors als que paga en els mercats de deute internacional.

Amb el FLA l’estat espanyol no només no fa cap favor a Catalunya, sinó que a més fa negoci amb un diferencial d’interessos cobrats sobre els nostres propis diners.Donat que no hi ha cap mena de voluntat política des d’Espanya per posar remei a aquesta situació... ... la INDEPENDÈNCIA de CATALUNYA és ECONÒMICAMENT VIABLE, NECESSÀRIA i URGENT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada