dissabte, 27 de juliol del 2013

Forcadell diu que la carta a Rajoy 'no servirà de res', però entén que Mas vulgui exhaurir totes les vies

L'ANC reitera que la sobirania és del poble català i que no cal demanar permís al govern espanyol per dur a terme la consulta

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no confia que el president espanyol, Mariano Rajoy, accepti la consulta catalana després de llegir la carta que li ha enviat Artur Mas. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, entén que Mas vulgui exhaurir la via del diàleg amb el govern espanyol, però dóna per fet que la consulta se celebrarà sense el permís de Madrid, mitjançant la legalitat catalana.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell entén que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi enviat una carta demanant diàleg al president espanyol, Mariano Rajoy, tot i que tem que Espanya dirà que no a la celebració de la consulta catalana per la independència. L'ANC demana que la consulta es faci abans del 31 de maig de 2014 amb la llei de consultes catalana, 'mitjançant la legalitat catalana', perquè dóna per fet el rebuig de Madrid. 'Nosaltres entenem que la sobirania és del poble català i que no cal demanar permís al govern espanyol, però entenem que Mas ho vulgui fer.'

La consulta, millor abans del 31 de maig

Els setanta-cinc membres que formen el secretariat nacional de l'ANC) s'han reunit avui al matí a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). És la primera reunió de la cúpula de l'ANC que es fa a Lleida. La nova cúpula aposta per celebrar la consulta abans del 31 de maig de 2014.

En el transcurs de la jornada és previst que es constitueixin unes quantes comissions de treball, per parlar entre més qüestions dels àmbits territorials i de la Via Catalana per la independència de la diada. Forcadell ha explicat que cal parlar de temes logístics i econòmics i ha destacat que la cadena humana, tot i no passar per Lleida, hi començarà. 'La cadena humana comença a Lleida perquè els lleidatans sortiran a mitjanit en una cursa de relleus i baixaran fins a la N-340 cap a Tarragona', explica. Els vuitanta-sis pobles per on passarà la cadena faran com si fos festa major perquè tothom sigui ja al carrer.

Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada