dimecres, 4 de setembre del 2013

Les autoritats franceses rectifiquen i permeten la cadena humana a la Catalunya Nord

Les autoritats franceses finalemnt concedeixen l'autorització a l'ANC de la Catalunya Nord per poder realitzar la cadena humana en el seu territori i tallaran el trànsit de la carretera que va de El Pertús a Voló

La Via Catalana, que recorrerà Catalunya de punta a punta el proper Onze de Setembre, finalment també podrà establir-se a la Catalunya Nord després de la rectificació de les autoritats franceses. Així doncs, després de que les autoritats franceses no veiessin clar el fet de tallar la carretera D900 que va des de El Pertús fins a Voló, han tornat a analitzar la situació i han decidit permetre la cadena humana a la Catalunya Nord. D'aquesta manera, la organització de la Via Catalana a la Catalunya Nord podrà continuar amb la realització de la cadena humana que havia previst i que havia anul·lat avui mateix, ja que realitzar la cadena humana en una carretera amb el trànsit habitual posava en risc la seguretat dels participants. Després de la rectificació per part de les autoritats franceses, l'Assemblea Nacional Catalana podrà mantenir la convocatòria de la Via Catalana a la Catalunya Nord, tot i que encara no ha anunciat què farà amb els actes suspesos.

França rectifica i decideix tallar el trànsit per permetre la realització de la cadena humana a la Catalunya Nord

Les autoritats franceses han rectificat i finalment han cedit a tallar el trànsit de la carretera francesa que va de El Pertús a Voló i que permetrà que la cadena arribi a Salses, a la porta dels Països Catalans. Així doncs, finalment la cadena prevista a la Catalunya Nord es podrà realitzar, tot i que l'ANC encara no ha anunciat que farà amb la resta d'actes previstos que s'havien suspès. Davant la negativa per part de les autoritats franceses, l'ANC de la Catalunya Nord havia organitzat dues concentracions diferents, la primera el diumenge 8 a la Porta dels Països Catalans, i la segona durant la vigília de la Diada, el dimarts 10 de Setembre al Castellet de Perpinyà, properament sabrem si es mantenen o es torna a les activitats originàries.

Els Països Catalans junts per la llibertat

Després de que França hagi cedit en tallar el trànsit de la carretera D900 la cadena humana serà present al conjunt dels Països Catalans. Així doncs, la Via Catalana d'aquest proper Onze de setembre, a part de recòrrer tot el principat de Catalunya, també serà present a la Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes Balears.
A la Catalunya Nord s'intentarà allargar la cadena humana fins a la porta dels Països Catalans, a Salses; al País Valencià ja hi ha més de 500 participants confirmats per realitzar una cadena al nord del país a partir de la simbòlica hora de les 17.07h; i a les Illes també es realitzaran tres cadenes: a les 12 del migdia a Eivissa, a 2/4 de 5 de la tarda a Maó; i a Palma de Mallorca a les 8 del vespre.
Així doncs, aquest proper Onze de Setembre, a part de reivindicar la llibertat de Catalunya, els catalans i catalanes sortirem al carrer per defensar la llibertat de la nostra nació al complet, la llibertat dels Països Catalans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada