dimecres, 4 de setembre del 2013

Espanya prohibeix la Via Catalana al País Valencià, mentre França l'acollirà

La decisió arriba després que la delegada del govern espanyol a València anunciés que acolliria la cadena perquè respon a "drets fonamentals"

El govern espanyol ha prohibit l'entrada de la Via Catalana al País Valencià. La delegació de l’executiu espanyol al País Valencià ha tirat endavant una resolució que impedeix que que es faci la cadena humana aquest territori, cosa que impedirà que el cantautor Lluís Llach i el músic Carles Santos enllacin simbòlicament les dues bandes del riu Sènia donant-se les mans. França mostra una actitud oposada a la espanyola. El país que fa frontera amb Catalunya pels Pirineus ha acceptat que la cadena entri al Rosselló i d'aquesta manera ho ha comunicat la Gendarmeria.

La delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez de León, dies enrere havia donat el vistiplau a la celebarció de la Via. Sánchez de León va reconèixer que la Cadena Humana abordava "drets fonamentals" i, per tant, que aquests “no es poden prohibir”. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) havia rebut el permís pertinent per ocupar un tram de la carretera N-340 que passa per Castelló.

Però el govern espanyol finalment ha fet marxa enrere i privarà que la Cadena Humana que organitza l’Assemblea Nacional Catalana arribi a les comarques de Castelló, tal i com estava previst. Concretament, la Via havia d’abordar un quilòmetre de la N-340, dels quals 400 metres pertanyen al País Valencià.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada