dissabte, 15 de juliol del 2017

L'ANC demana a Sánchez i a Iceta que no actuin com a "dèspotes il·lustrats"

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha demanat al líder del PSOE, Pedro Sànchez, i al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que no actuïn com a "dèspotes il·lustrats" intentant evitar el referèndum fixat per l'1 d'octubre i deixin votar als catalans. Adverteix que qui pretengui arribar a acords per evitar el referèndum, la democràcia els passarà per damunt: "Qui vulgui fer-ho abans, actuarà com un dèspota il·lustrat: actuar interpretant què vol el poble sense escoltar al poble. Això al segle XVIII podria ser revolucionari, però al segle XXI és reaccionari 100%".

Coincidint amb la visita del líder del PSOE a Catalunya, ha volgut destacar que hi ha una majoria de catalans que vol votar, i considera que, l'endemà del referèndum, el govern espanyol i la Generalitat "han d'asseure's en una taula a gestionar el mandat de les urnes que sortirà de l'1-O". "Ja n'hi ha prou que polítics de despatx interpretin la voluntat del poble. Deixem que la gent parli, voti, s'expressi i després els polítics, l'obligació que tenen, és recollir el mandat de les urnes i concretar-lo", ha sostingut.

Segons la seva opinió, si s'ha arribat a l'actual escenari és perquè hi ha hagut una classe política "incapaç de resoldre un conflicte territorial a l'Estat" i una falta de voluntat per escoltar les demandes catalanes. També ha avisat els quatre regidors del PSC de l'Ajuntament de Barcelona encapçalats per Jaume Collboni, que no poden sobreposar-se a una majoria que vol votar. "Seria la imposició d'una minoria contra tota una ciutat. Si els socialistes volen fer-ho tenen dret, però estic convençut que l'alcaldessa Ada Colau no ho acceptarà; Quatre regidors no evitaran que els ciutadans de Barcelona votem", ha afirmat.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada