dimecres, 20 de juliol del 2016

Germà Capdevila: «Filibusterisme al Parlament»

«Hi ha qui intenta endarrerir l'avenç del camí cap a la independència amb tàctiques dilatòries de curt recorregut. Prefereixen una Espanya del PPSOE a una Catalunya republicana i independent»

Mentre a Madrid s'entretenien amb la litúrgia parlamentària de la constitució del Congrés i el Senat, incloent-hi la designació de les seves autoritats, Catalunya feia aquesta setmana un avenç seriós en el camí cap a la independència.

La comissió parlamentària del procés constituent, presidida per Lluís Llach, ha presentat les seves conclusions, que dibuixen de manera clara de quina manera aquest país farà el pas definitiu de deslligar-se del domini espanyol i constituir-se en república independent. Encara més, s'hi ha inclòs la possibilitat de confirmar la decisió del Parlament amb un referèndum de ratificació posterior a l'aprovació de les tres lleis de desconnexió.

És evident que Espanya reaccionarà –la seva piconadora judicial ahir es va activar de seguida– però ara per ara està massa embolicada intentant formar govern. Mentrestant, aquí a casa nostra, els líders unionistes que ens demanaven el vot el 26J per canviar Espanya i aconseguir un il·lusori referèndum pactat, intenten frenar la voluntat popular expressada el 27S amb pràctiques de filibusterisme parlamentari.

CSQEP intenta frenar l'avenç de la majoria absoluta independentista amb denúncies de falsificació i alteració de les conclusions de la comissió. Només va servir per posar pals a la roda i intentar que no arribin al ple del Parlament per a la seva aprovació abans de l'estiu. El seu marc de referència és una Espanya somiada plena de fraternitat i plurinacionalitat. I si convé, ens va dir Lluís Franco Rabell, haurem d'esperar dues o tres generacions. Sortosament, la maniobra va ser desactivada ahir mateix.

Cada dia sembla més clar: Per als líders de Podemos, CSQEP i En Comú Podem és preferible una Espanya del PPSOE que una Catalunya republicana i independent. "Si hi ha un referèndum, insistirem amb l'aposta per un Estat plurinacional i votarem No a la independència", declarava obertament un dels seus dirigents aquest cap de setmana. Esperem que molts dels seus votants obrin els ulls i se sumin a l'únic projecte amb possibilitats reals d'èxit i que només depèn de nosaltres: la independència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada