divendres, 29 de juliol del 2016

Germà Capdevila: «Agafeu-vos, que vénen revolts»

«Després de mesos de treballs previs, finalment ha arribat el moment dels fets. No serà fàcil, perquè l'Estat no entén de diàleg ni negociació. Només ens en sortirem si som valents i resistim»

Nervis, amenaces, assetjament a les xarxes socials, titulars esbiaixats als mitjans afins. Caretes que cauen, discursos previs a favor del dret a decidir que es revelen buits. Són moltes les reaccions unionistes després de l'aprovació de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent al Parlament de Catalunya.

No hi ha cap efecte directe ni immediat d'allò aprovat, però la seva transcendència és enorme (el ressò internacional ha estat notable). D'ençà el seu restabliment, el Parlament català s'havia declarat sobirà en moltes oportunitats, però mai no havia exercit com a tal, fins aquesta setmana. L'aprovació de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent han estat un acte de sobirania en tota regla.

Ara bé, tal com va amenaçar obertament el líder del PP, Xavier Garcia Albiol, aitals fets tindran conseqüències. L'Estat reaccionarà com fins ara davant de cada moviment català: de forma desproporcionada, utilitzant la justícia com a braç executor de la política.

Per més que el Parlament hagi cuidat cada detall del procediment per tal que no pugui ser atacat formalment des del punt de vista jurídic, això no serà cap impediment per a un Estat que ha inhabilitat tres anys un jutge per redactar un projecte de constitució en els seu temps lliure, alhora que un altre magistrat que va ser enregistrat conspirant contra càrrecs electes democràtics és reinstal·lat en el seu lloc a l'Audiència de Barcelona.

En veurem reaccions de l'Estat de l'alçada d'un campanar, que només podran ser contrarestades amb la determinació dels nostres representants i amb la resistència pacífica i organitzada de la ciutadania independentista. I d'això, en sabem un niu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada