dimarts, 12 de juliol del 2016

Jordi Olivé: «Operación Cataluña»

Catalunya 2016: trens que van a 20 km/h, retards generalitzats a Rodalies, es va concretant que el corredor del mediterrani passarà per Aragó, caos a l’aeroport de Barcelona sense que AENA faci res, escorcolls dirigits pel ministre d'interior que es publiquen als mitjans de comunicació amb detalls del que passarà quan ni la Guàrdia Civil encara no s’ha presentat al lloc dels fets.

Apareixen uns àudios on el ministre Fernández Díaz i el cap de l’oficina antifrau, De Alfonso, conspiren contra l’independentisme i no passa res. En les gravacions s’hi pot escoltar que parlen de falsos informes, la fiscalia afinant-los, filtracions, els periodistes amics, les connexions amb el Grup Planeta, ... Però per mi, una de les coses més greus va ser escoltar-los dient: "LES HEMOS DESTROZADO LA SANIDAD". Una frase que és molt explicativa, i que en alguns casos pot arribar voler dir: "hemos matado a personas para joder al gobierno catalán".

Després de veure la poca repercussió del contingut d’aquestes gravacions, entenc que per als seus votants i les formacions polítiques que acabaran donant suport al PP, no hi ha cap problema en que un ministre de l’Interior busqui la manera de fer fracassar la independència de Catalunya. La unitat d’Espanya té un preu i pel que sembla, aquest és assumible, encara que siguin catalans i estiguin en llista d’espera per a un tractament.

I mentre això passa, hi ha d’altres formacions polítiques que assumeixen que no podran canviar l’Espanya que tampoc els agrada i que els tocarà esperar a les següents eleccions estatals. Per mi el problema és que ni aquests polítics ni els seus votants han llegit els darrers resultats electorals en clau catalana. Si Catalunya ja fos un estat independent, hi hauria majoria d’esquerres i es podria seguir aplicant el seu programa. Però com que ens volen fer creure que és possible canviar a Espanya i que cal esperar que això passi, els seus votants hauran de veure com segueixen governant els de sempre fent les mateixes polítiques de sempre i en contra de Catalunya, com sempre!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada