diumenge, 31 de gener del 2016

Jordi Sánchez: «No ens falleu. Feu la feina bé i ràpid i no discutim més»

“Us demanem que feu la feina ben feta i ràpid. També que no ens perdem en més discussions de calendari. Sabem el que hem de fer, no discutim més”. El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha enviat un missatge clar i directe als partits que fan costat al procés independentista després de les darreres polèmiques sobre el calendari del full de ruta.

Sota el lema “Endavant República”, l’Assemblea ha organitzat aquest vespre un acte al recinte firal de Cornellà. Han seguit els parlaments des de la primera fila el president i la portaveu de JxSí, Jordi Turull i Marta Rovira, però els qui han intervingut en nom dels grups independentistes han estat el diputat de JxSí Lluís Llach i la diputada de la CUP Mireia Boya.

Hem d’anar plegats

Llach ha subratllat que l’independentisme compta ara amb “eines magnífiques” gràcies al nou Govern i el Parlament amb una majoria de 72 diputats, però també la seva crida ha estat clara: “Hem d’anar plegats”.

“No marxeu, vigileu-nos, empenyeu”, ha demanat el diputat gironí als assistents després de recordar que si el procés es troba en el moment en què viu avui és gràcies a la gent que ha empès des del carrer.

No som traïdors

La diputada Boya tampoc se n’ha anat per les branques i ha reconegut la situació d’incertesa creada pels darrers mesos de negociació entre JxSí i la CUP.

“Som conscients que en algun moment d’aquests tres mesos… –ha estat complicat i tens, un gol al minut 90, però l’hem marcat–, sé que heu dubtat de nosaltres, que heu arribat a pensar que érem uns traïdors. No ho som i no ho hem estat en cap moment”, ha assegurat la diputada cupaire.

No ens falleu

En tancar l’acte, el president de l’Assemblea ha agraït als diputats independentistes la feina que duen a terme al Parlament –ha recordat que molts van abandonar situacions de comoditat per assumir un repte complicat–, però els ha instat a fer allò que se’ls va encomanar el 27S.

“No ens falleu”, els ha reclamat, tot garantint que les entitats sobiranistes estaran també al seu costat en cas que des de l’Estat s’intenti silenciar els diputats o les institucions. “Vosaltres sou la nostra veu i nosaltres la vostra garantia”, ha reblat.

Davant el miler llarg de persones que han acudit a la Fira de Cornellà, Sànchez ha recordat les dificultats que ha comportat el tancament d’un acord per posar en marxa la legislatura, però ha celebrat que tot seguit hi ha hagut la capacitat de “tornar a mirar endavant”. “Gràcies per ser-hi a tota la gent d’arreu que dia rere dia heu anat patint la manca d’acord”, ha reconegut.

Posar les piles

“El que queda és tan o més difícil que el que hem fet els últims anys”, ha advertit. Per això, tot i assegurar que hi ha uns fonaments molt sòlids, caldrà “tornar a posar dempeus aquest país”. “Ens hem de tornar a posar les piles”, ha instat.

En concret s’ha referit al procés de debat de la nova Constitució i al compromís de l’ANC de recórrer fins el darrer racó del país per fer-lo el més participatiu possible, i ha reclamat “generositat i mà estesa per participar aquests mesos de debat” sobre com ha de ser la república que ha de representar els set milions de catalans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada