dilluns, 18 de gener del 2016

Francisco Garcia: «En defensa de la DUI»

«Per fer-la l'únic que cal és tenir majoria de diputats al Parlament de Catalunya, és a dir 68 i el dia d'avui, en tenim 72»

Des de ja fa un temps hi ha un intent de desprestigiar la Declaració Unilateral d’Independència, des d’alguns sectors de l'independentisme actual. Està molt clar que hom preferiria que l’estat espanyol s’avingués a fer un referèndum d’autodeterminació, pactat i completament vinculant i que acatés sense més el resultat que d’ell es desprengués. Però Espanya no és el Regne Unit i no té ni una dècima part de la seva cultura democràtica, així que totes i tots sabem que això no passarà mai de la vida.

Bé, tothom no ho sap. Aquells a qui no els han deixat tenir un grup parlamentari propi al Congreso de los Diputados, encara somnien en què podran fer aquest referèndum pactat. Què esperin asseguts! I si sabem que aquest referèndum que tots volem no es podrà fer mai, sabem també que, l’únic que ens queda, és la Declaració d’Independència. Així que crec que més o menys tots tenim coll avall que si volem ser independents, un dia haurem de declarar la nostra ruptura amb Espanya, tal com ja hem dit des de Reagrupament des del dia de la nostra fundació, allà per l’any 2009 i després vam plasmar al nostre document Organitzant el Nostre Futur Lliure.

I el que jo em pregunto és, què té de dolent la DUI? Res. Alguns diuen, “és que si fas una DUI no et reconeixerà ningú”. Perdó? Això s’arregla buscant “declaració d’independència” a la Viquipèdia i veient tots els països que n'han fet una, des que els EUA fessin la seva el 4 de juliol de 1776. Declaració d’Independència que tots els americans aprenen pràcticament de memòria, de ben petits a l’escola. Imagino que a ells, ningú se li ocorrerà dir-los que no és vàlida i que encara són anglesos. Si feu aquest exercici de buscar-ho a la xarxa, veureu que Àustria, Israel, Índia o Nova Zelanda, entre molts d’altres, van fer la seva al seu moment. Així que no us deixeu entabanar més pel que diguin des del país veí. La Declaració Unilateral d’Independència és una manera tant vàlida, com qualsevol altra, per aconseguir la tan desitjada República Catalana. I per fer-la l’únic que cal és tenir majoria de diputats al Parlament de Catalunya, és a dir 68 i el dia d'avui, en tenim 72.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada