divendres, 17 de novembre del 2017

Paraules de Jordi Sànchez dictades aquest matí des de la presó de Soto del Real

Benvolgut/uda,

Vull agrair-te tot el suport i estima que cada dia, i ja en fa 31, en molts moments del dia percebo de tanta i tanta gent com tu.

La solidaritat ens ha fet més forts, i la repressió els fa més dèbils moralment als ulls del mon. Malgrat la duresa de la situació que vivim, els qui estem empresonats o a l’espera de la decisió de la justícia belga, estem clarament decidits a continuar. No hem renunciat ni renunciarem mai a construir un país lliure en democràcia i en absoluta llibertat. Aquest és el meu compromís. Ho ha estat des de sempre i ho continuarà sent en el futur.

Avui fa 2 anys i mig que vaig ser escollit president de l’Assemblea. Durant aquest temps he tingut l’honor de representar-vos, un orgull immens.

Els carrers han escoltat milions de veus per reclamar una vegada i una altra la democràcia i la llibertat. Les nostres ciutats s’han desbordat amb milions de mirades il·lusionades en un futur que és ben nostre i que defensarem tantes vegades com calgui amb la intensitat que vam defensar les urnes el passat 1 d’octubre.

El paisatge de les nostres ciutats, pobles i carrers, ha quedat per sempre més impregnat dels colors del nostre sí a la república que tan forts ens ha fet aquests darrers mesos. Un sí que va desbordar les urnes en una jornada on la nostra dignitat com a ciutadans i com a poble que aspira a ser lliure va quedar preservada per la història per sempre més.

La fi del meu mandat com a president de l’ANC és proper. D’acord amb els nostres estatuts, entre gener i abril del proper any. Potser per això i per les circumstàncies excepcionals que des del 27 d’octubre el país viu, anuncio que he acceptat la petició del president Puigdemont d’assumir amb ell i altres persones el repte de renovar la majoria parlamentària i de govern al nostre país, amb l’objectiu de seguir avançant en la legitima defensa de la República catalana.

En conseqüència, et vull fer saber que he anticipat unes setmanes la finalització del meu mandat com a president de l’Assemblea Nacional Catalana. Segur que en molts moments i en algunes decisions no he estat encertat. A totes les persones associades, a la gent de les nostres territorials, sectorials i exteriors, a l’equip tècnic de l’Assemblea i en general a tothom qui ha confiat i ha fet gran l’Assemblea, us demano disculpes per aquests desencerts.

L’ANC és una peça clau, el motor imprescindible en el caminar del nostre país. La certesa de la no renúncia i la dignitat. La garantia de la unitat i la transversalitat. Una unitat que en la part que em pugui correspondre en el futur seguiré buscant i alimentat com sempre he fet. La unitat ens ha fet molt forts, ens fa imbatibles quan la practiquem, i ens farà definitivament guanyadors si la preservem en els temps futurs.

En la certesa que aviat recuperaré la normalitat fora de la presó i amb el més gran dels agraïments per la vostra confiança i estima, us animo a seguir treballant i fer encara més gran l’Assemblea Nacional Catalana per construir la república que tots volem. Com sempre, a la vostra disposició. Llum als ulls i força al braç.

Soto del Real, 16 novembre 2017

Jordi Sànchez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada