dilluns, 19 de desembre del 2016

Una enquesta d’El Periódico dóna una majoria clara a la independència en un referèndum, fins i tot en cas de RUI

Els partidaris del 'sí' s'imposarien amb el 48,9% dels vots, el 'no' aconseguiria el 40,3 · Només un 13,8% està en contra d'una consulta

Una nova enquesta, publicada pel diari El Periódico, dóna una victòria clara al ‘sí’ a la independència en cas de celebrar-se un referèndum. Els partidaris de la ruptura amb l’estat espanyol aconseguirien el 48,9% dels vots, en canvi, els contraris només tindrien el 40,3% dels suports.

A més, l’enquesta detalla que un 84,6% de la població està a favor de la celebració d’una consulta, tan sols el 13,8% no aniria a votar si es convoqués. D’altra banda la celebració d’un referèndum unilateral (RUI) també té un suport majoritari entre els enquestats (49,6%).

La via unilateral

El diari desgrana el suport per partits en cas de fer-se un RUI. En aquest sentit, la CUP (92,3%) i ERC (92,2%) són els partits que es decanten més per la unilateralitat. Els segueixen el PDECAT (75,4%) i En comú Podem (60,6%).

Si el RUI tira endavant, l’enquesta mostra que prop de dos terços de l’electorat probablement hi participaria. Un 52,8% votaria segur i un 11,5% molt probablement.

La sorpresa del referèndum pactat

Gran part dels electors del PP i Ciutadans desobeirien les cúpules dels seus partits i apostarien per un referèndum pactat amb l’estat espanyol. En el cas del PP és el 41,7% dels votants i en el cas de Ciutadans el percentatge supera la meitat (52%). Un 72% dels electors del PSC també hi donarien suport.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada