diumenge, 18 de desembre del 2016

Marina Llansana: «Tots retratats»

Espanya és aquell país on un ministre conspira per destrossar la sanitat pública de més de set milions de persones i queda impune, mentre la presidenta d'un Parlament democràtic s'ha d'enfrontar a un tribunal per haver permès debatre i votar en seu parlamentària.

Espanya és aquell país on el director de l'Oficina Antifrau (un càrrec públic que té com a missió lluitar contra la corrupció) conspira per difamar i obrir causes judicials sense fonament contra dirigents catalans i no li passa res, mentre sí que es denuncien cente- nars d'ajuntaments i alcaldes per no respectar símbols constitucionals. És aquell país on no s'han jutjat mai els franquistes que van signar penes de mort, i en canvi es llança la Fiscalia General i l'Advocacia de l'Estat contra càrrecs electes i institucionals per haver complert amb el mandat de les urnes.

Per sort, Catalunya és aquell país on la gent no es queda de braços plegats i surt al carrer amb fred i en dia laborable per fer costat a la presidenta del seu Parlament.

Catalunya és aquell país on la gent no acota el cap, que s'uneix per defensar la democràcia.

Diversos diaris europeus parlaven ahir de persecució judicial. A la foto Espanya hi quedava retratada, però Catalunya també, perquè és cert que la presidenta Forcadell va haver d'acudir als tribunals, però no hi va anar sola sinó acompanyada per un nombrós grup de ciutadans i de representants sindicals, polítics, institucionals i d'entitats socials transversal com poques vegades.

És per això que, com més s'aprima l'esperit democràtic de les elits que governen Espanya, més gran ha de ser el nostre, més impecable, més inclusiu. Com més indignament actuï el govern espanyol, més alta i digna ha de ser la nostra resposta. Per cada un dels 400 expedients judicials hem de ser milers de persones protestant pacíficament, com hem fet sempre. Potser sí que perdrem la batalla als tribunals espanyols, però haurem guanyat davant l'opinió pública internacional, que és el que ens farà vencedors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada