dimecres, 15 de maig del 2013

Els botiguers, també per la independència

La Fundació Catalunya Estat assegura que sense l'espoli fiscal “els pressupostos s'incrementarien un 50% i no sabríem el que és una retallada”

En el context de la greu crisi econòmica, l'escandalós dèficit fiscal que pateix Catalunya -que al 2012 va ser de gairebé 18.000 milions d'euros- té repercussió en la majoria d'àmbits professionals i el petit comerç n’és un dels més afectats. És per això que l'Assemblea Nacional (ANC) ha creat una nova sectorial que doni resposta i arguments a molts botiguers que estan a un pas d'haver de tancar el seu establiment o que han vist severament reduïda la seva facturació. Hi ha temor pel futur immediat en aquests comerciants, asfixiats per la crisi, els impostos i les lleis regulades des de Madrid. I per això ells també s'han començat a moure i a escoltar per decidir quan arribi el dia.


“L'atur es reduiria a la meitat en 4 o 5 anys, i per tant la gent consumiria més; la renda disponible creixeria un 10%, i tindríem un model propi de comerç, legislat des d'aquí, segons les característiques del nostre teixit empresarial, pròxim i familiar, molt diferent a l'actual que ens imposa Espanya”, ha resumit aquest vespre el representant del Cercle Català de Negocis (CCN), Rafael Pous, en un acte al barri de la Sagrada Família de Barcelona, per donar a conèixer els avantatges que al seu parer en aquest sector també suposaria la independència. La xerrada ha congregat un centenar de persones, la majoria botiguers d’aquest districte i també de Gràcia.

El conferenciant de la Fundació Catalunya Estat, Jaume Gómez, s'ha centrat en el dèficit fiscal per fer entendre el canvi en positiu que patiria Catalunya. “Des del 1986, hi ha 267.000 milions d'euros que han marxat i no han tornat. Cada any això suposa una mitja de més del 8% del PIB, cosa que està prohibida a tots els països del món. A Alemanya, per exemple, el topall és del 4% i a França el 2%”, ha indicat, i ha desglossat en grans xifres un hipotètic pressupost en una Catalunya independent. “Per començar hi hauria un increment del 50% respecte l'últim pressupost i no sabríem el que és una retallada. Tindríem el país que ens mereixem i que ens estem treballant”, ha subratllat. Tant Gómez com Pous, molt aplaudits, han coincidit a assenyalar que la plena sobirania catalana afavoriria un major desenvolupament d'Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada