dilluns, 10 de novembre del 2014

Quim Torra: "Escac a Espanya"

La partida entre Catalunya i Espanya arriba a la darrera jugada. Ahir els catalans vam fer escac. Ara és el govern espanyol que ha de moure. I després, la nostra darrera jugada, que ha de ser l'escac i mat.

Els catalans, ahir, no tan sols van votar (hem passat del 'volem votar', al 'votarem' i ara al 'hem votat'), sinó que van exercir la sobirania. Van portar allò que fins ara eren simples declaracions a l'exercici real, als fets.

Per primera vegada d'ençà de la restauració borbònica després de la dictadura de Franco, els catalans, amb la jugada democràtica d'ahir, malgrat les miserables condicions en què ens vam trobar obligats a votar, vam saber capgirar-ho i posar el govern espanyol contra les cordes.

La projecció final dels resultats que la vice-presidenta va anunciar, els 2,3 milions de vots (espectacular, inimaginable), situa el sí-sí a la ratlla dels dos milions de vots. És a dir, constata allò que fins ara eren simples enquestes o impressions: un referèndum per la independència, a Catalunya, seria guanyat pels partidaris del sí. Clarament.

Per això, la votació següent l'hem de convertir en l'escac i mat. Les plebiscitàries senzillament han de constatar això que avui és una realitat: els ciutadans de Catalunya, majoritàriament, volen ser independents.

Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada