dimarts, 25 de novembre del 2014

Manifest de les assemblees territorials del Barcelonès

[Text llegit en la concentració de la plaça de Sant Jaume, convocada per les assemblees territorials del Barcelonès, dilluns 24 de novembre del 2014]

Bona nit,

Avui ens hem reunit aquí per dos motius ben clars:
  • Primer, perquè, com a poble, no podem acceptar de cap de les maneres que el president de Catalunya sigui acusat de cometre un delicte pel simple fet d’haver complert el seu programa electoral i d’haver permès una votació totalment democràtica sobre el futur polític de Catalunya.
  • I, segon, perquè, també, li volem dir, encara amb més raó i contundència després dels darrers esdeveniments: “President, convoqui eleccions!”.

Després de l’èxit de la jornada participativa del 9 de novembre, on el doble sí va recollir gairebé 1.900.000 vots, el sí-no més de 200.000 i, fins i tot, més de 100.000 persones van anar a votar pel no, l’anomenat procés català ja no té aturador. Però la situació de crisi per la qual estan travessant molts ciutadans d’aquest país fa que calgui accelerar el pas.

Si una cosa ens ha quedat clara del passat 9N és que amb el govern espanyol no es pot negociar res més que la Independència. Negociar la Independència de tu a tu, d’Estat a Estat. Només la Declaració d’Independència, posterior a un mandat clar producte d’unes eleccions plebiscitàries, ens permetrà avançar cap a la construcció del nou Estat Català.

En paraules de la nostra presidenta, Carme Forcadell, pronunciades el mateix dia 9 de novembre a la nit, els bons resultats obtinguts fan “irreversible” el procés català. I, com ja vàrem anunciar el 19 d’octubre a la plaça de Catalunya, ara és l’hora, ara ja no acceptarem més dilacions ni pèrdues de temps, ara cal posar el país per davant dels interessos propis del partits, ara ningú ha d’impedir la independència de Catalunya si així ho volem la majoria dels ciutadans i de les ciutadanes d’aquest país.

Però la resposta de l’Estat Espanyol al 9N ha estat un nou atac, intentant reprimir per la via judicial els representants legítims dels catalans i de les catalanes. Davant d’aquest atac, volem demostrar tota la nostra solidaritat amb el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau.

La mateixa querella és una mostra més de la feblesa i de la incapacitat manifesta de l’Estat espanyol de resoldre políticament i democràtica el nostre plet nacional.

Tots som 9N. Volem remarcar aquesta manca de qualitat democràtica de l’Estat espanyol i el seu ús de les lleis com a eina per coartar la llibertat d’expressió d’una societat, i que es querella contra els representants polítics que han posat les urnes per tal que la ciutadania es pugui expressar lliurement. Una actitud antidemocràtica que s’agreuja encara més tenint en compte el recent exemple del Regne Unit i el referèndum escocès.

L’ANC, com ja va anunciar només presentar-se la querella, estarà amatent a les novetats que vagin sorgint, per tal d’actuar, pacíficament i democràtica, en defensa dels representants legítims de Catalunya. Demà, el president Mas presentarà la seva visió de com creu que hauria de ser el futur del procés independentista. Nosaltres li volem demanar des d’ara mateix, a ell i a la resta de partits que participen en aquest procés, UNITAT. És la unitat la que ens ha fet arribar fins aquí, i serà la unitat la que ens farà culminar amb èxit la construcció del nou Estat Català.

Cal definir molt bé com ha de ser el procés en els següents mesos, amb un nou Parlament, amb un renovat mandat democràtic, i començar de forma immediata a actuar sense les interferències constants d’un estat Espanyol que no sembla disposat a fer cap tipus de negociació ni a acceptar una solució democràtica per aquest conflicte de legitimitats que s’ha creat.

Des de les assemblees territorials del Barcelonès de l’ANC, volem deixar molt clar que:
  • Les querelles mai no ens aturaran. Ja no tenim por.
I, també, que,
  • Demanem la immediata convocatòria d’eleccions i l’elaboració d’un full de ruta unitari i d’un compromís conjunt per tal d’assolir, al més aviat possible, la independència de la nostra nació.

VISCA CATALUNYA LLIURE!

Assemblees territorials de l’ANC del Barcelonès, 24-11-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada