diumenge, 26 d’octubre del 2014

Ramon Alturo i Lloan: "La imposició brutal del PP"

El Partit Popular, en aquesta legislatura, s’ha convertit en l’executor del Govern espanyol amb la imposició brutal del corró parlamentari com a conseqüència de la seva majoria absoluta. Tot i aquesta actitud, el PP confon tenir majoria absoluta amb tenir la raó absoluta. I així es dedica a menystenir tots els ciutadans que representem els partits polítics de l’arc parlamentari.

Les urnes atorguen el poder. És un fet indiscutible i democràtic. Ningú no ho qüestiona, però el diàleg parlamentari, el respecte i la negociació són part indissociable d’una democràcia participativa, perquè si no es fa així hi ha el risc de caure en situacions que esdevenen tot el contrari. És aleshores quan es pot definir aquesta manera de fer les coses com un abús en tota regla.

Hi ha diversos exemples que posen clarament de manifest aquesta pulsió, aquesta necessitat del PP per a demostrar la seva dissociació amb el consens. En aquest sentit, els Pressupostos Generals de l’Estat tornaran a tirar endavant sense cap esmena dels grups de l’oposició i amb un evident maltractament contra Catalunya que aporta un 19% al PIB de l’Estat i rep en inversions només un 9,5%.

Un altre exemple de com funcionen ha estat la tramitació de la Llei Òmnibus de Mesures Urgents per al Creixement, la Competitivitat i l'Eficiència. La norma va superar el rebuig de l’oposició i el PP no va admetre, un cop més, ni una sola de les 556 esmenes presentades.

Hi ha més casos com el de la LOMCE o la llei d’unitat de Mercat. En tots ha quedat ben clar que el PP es dedica en aquesta legislatura a realitzar una reforma de la Constitució per la porta del darrera, recentralitzant i laminant competències de les Comunitats Autònomes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada