dimarts, 28 d’octubre del 2014

Més de 38.700 voluntaris s'han apuntat al 9-N

La xifra gairebé dobla la que demanava el govern · Demà es publicarà la llista de col·legis

Un total de 38.706 voluntaris s'han apuntat per ajudar en el procés participatiu del 9 de novembre. Ahir a migdia, quan passaven cinc minuts de tres quarts d'una, es va tancar el termini d'inscripcions. El procés per a apuntar-s'hi havia començat el 17 d'octubre. La Generalitat demanava la col·laboració d'uns 20.000 voluntaris, dels quals uns 3.000 haurien de ser funcionaris. En 24 hores ja es va arribar a 11.696 inscrits. Els voluntaris faran funcions a les meses de votació, com ara identificar els votants o fer el recompte de paperetes. No rebran cap compensació econòmica ni el dret d'obtenir permís laboral.

Aquesta setmana hi ha unes quantes dates importants del procés previ i de preparació de la votació del 9-N. Vegeu-les ací:

- Demà, dimecres 29, ja es podrà consultar el lloc de participació: a la web participa2014.cat, al 012 i als ajuntaments.

- Dijous 30 començarà a comunicar-se l'assignació de tasques als voluntaris.

- Dijous 30 començarà un període de deliberació pública i participativa, fins el 8 de novembre, per a fomentar el debat en la població. La Generalitat posa a disposició de totes les associacions, entitats i partits que ho vulguin una xarxa de 241 equipaments civils a tot el territori (casals cívics, hotels d'entitats, casals de gent gran i oficines de benestar social) i 64 equipaments culturals (biblioteques, arxius comarcals i museus que tinguin sales d'actes o de reunions). També es demana a la CCMA i als seus mitjans, a més dels governs locals, que col·laborin en la deliberació pública per a fomentar la informació i la participació.

- Dijous 30 comença una nova campanya informativa als mitjans per a explicar tan pedagògicament com sigui possible la manera de participar en el 9-N.

Aquest cap de setmana passat el govern ha publicat dos nous espots amb informació sobre com votar el 9-N i qui podrà fer-ho. Demà en començarà a emetre un altre amb informació de tots els punts de votació.

Per votar el 9-N caldrà presentar el carnet d'identitat espanyol (DNI) o bé el passaport i el volant d'empadronament, en el cas dels ciutadans comunitaris, i la TIE, en el cas dels extracomunitaris. El dia 9 de novembre, els col·legis seran oberts des de les nou del matí fins a les vuit del vespre.


Qui podrà votar?

Podran votar els més grans de setze anys que tinguin un DNI on consti el domicili a Catalunya. També els ciutadans comunitaris i extracomunitaris més grans de setze anys i residents a Catalunya.

Fora de Catalunya, el govern tindrà habilitats disset punts de participació: Berlín, Brussel·les, París, Milà, Londres, Mont-real, Nova York, San José, Buenos Aires, São Paulo, Bogotà, Mèxic, Santiago de Xile, Tòquio, Hong Kong, Sidney i Copenhaguen.



Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada