dilluns, 15 de setembre del 2014

La campanya Signa un Vot apuntala el 9-N i garanteix 750.000 suports pel Sí-Sí

Aquest dilluns 15 de setembre s’han entregat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, les quasi 750.000 instàncies recollides per la campanya Signa un Vot per la Independència encapçalada per l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport de l’Associació de Municipis per la Independència.

La campanya, que va finalitzar el passat 11 de setembre, ha aconseguit un doble objectiu: apuntalar la consulta per la independència fixada pel proper 9 de novembre i garantir pràcticament 750.000 suports pel Sí-Sí. De Gispert ha rebut personalment l’entrega de part d’una delegació de l’organització. Conjuntament, i a porta tancada, han valorat la iniciativa i el ressò de la Diada durant aproximadament mitja hora. Just abans, a l’entrada del Parlament, s’han descarregat a mà els centenars de caixes amb signatures entre crits d’independència i la reivindicació de votar.

Durant l’acte d’entrega de les instàncies, Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, ha fet èmfasi en l’agraïment a tots aquells que han col·laborat en la campanya i ha emmarcat la jornada d’avui com “el dia de la gent que ha treballat per l’èxit de la campanya Signa un Vot”. A més, la presidenta de l’ANC ha remarcat que, amb l’aval del carrer i les moltes firmes recollides, “l’Assemblea no farà ni un pas enrere fins aconseguir la independència de Catalunya”. En aquest sentit, el full de ruta marcat per Forcadell passa per la doble U: “unitat i urnes”.

Rosa Alentorn, coordinadora de la campanya Signa un Vot, i Agustí Carles, jurista de l’ANC, han completat la ronda de parlaments en una tarima on desenes d’apoderats els flanquejaven. Agustí Carles ha ressaltat la pulcritud del procés de recollida i ha avalat la força d’una iniciativa "plenament reconeguda a nivell nacional, estatal i europeu".Carles ha explicitat que el Signa un Vot perseguia un doble objectiu: “Empènyer per a garantir la celebració de la consulta o, en el seu defecte, avalar una declaració d’independència”.

Alentorn, a banda de fer públiques les xifres definitives davant els aplaudiments dels apoderats presents a l’exterior del Parlament, ha explicat que s’han descartat fins a 23.000 butlletes a causa de l’aparició de duplicats o d’instàncies nul·les. En referència a la xifra final, Alentorn ha convidat a visualitzar les 750.000 persones que han donat suport a la campanya disposades en fila, cosa que els permetria anar des de l’Ebre al Pertús i del Pertús a l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada