dijous, 11 de setembre del 2014

Clam per la independència amb una V gegantina

Riuades de gent han omplert la Diagonal i la Gran Via de Barcelona formant una senyera

Dues grans senyeres formades per centenars de milers de persones han omplert la Diagonal i la Gran Via de Barcelona i han confluït al vèrtex de la plaça de les Glòries a les 17.14. formant la gran V amb què han clamat per la independència i poder votar el 9 de novembre. Segons la guàrdia urbana, hi han participat 1.800.000 manifestants.




'9N Votarem. 9N Guanyarem' era la pancarta de la capçalera, on s'hi han situat les presidentes de l'ANC i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, a més de membres del govern i de representants de partits polítics. Quan la V s'ha completat, una noia que el dia de la consulta farà 16 anys ha dipositat un vot a una de les urnes de l'escenari principal, simbolitzant la voluntat de votar i de victòria.




En acabar la V, Forcadell i Casals s'han dirigit al Palau de la Generalitat a reunir-se amb el president Artur Mas. Un cop s'hagi acabat la reunió, Mas farà una declaració pública.

Forcadell: 'President, posi les urnes!'

En un enèrgic discurs, Carme Forcadell ha instat el parlament i el president del govern a posar les urnes, i ha anunciat que l'ANC i Òmnium es comprometien 'a fer la campanya unitària més participativa que s'hagi fet mai a Catalunya, que arribarà a totes les llars del país'.

'Ara és l'hora de la veritat, dels ciutadans. Tots i cadascun de nosaltres hem de fer-nos voluntaris del nou país.' Forcadell ha recordat les paraules del president Mas en què deia que en moments excepcionals calien decisions excepcionals: 'Ha arribat l'hora de les decisions excepcionals. Demanem als nostres representants polítics que deixin de banda els interessos de partit i que actuen d'acord al moment i transcendència històrica que estem vivint. Som garants de la unitat. No hem arribat fins aquí per fer-nos enrere i arronsar-nos. Arribarem fins al final i guanyarem.'

'President, posi les urnes!', ha instat Forcadell, que ha sentenciat: 'El 9 de novembre votarem i guanyarem'.

1.800.000 manifestants

Un milió 800.000 manifestants, segons dades de la guàrdia urbana, han desbordat el centre de Barcelona, unint els tres escenaris principals a través de l'Avinguda Diagonal i de la Gran Via de les Corts Catalanes. Han format així la V, pintant amb els colors de la senyera amb les samarretes grogues i vermelles.




Un cop formada la V, cantaires de corals, acompanyats al piano per Lluis Llach, han interpretat l'himne 'Ara és l'hora' i El Cant de la Senyera, donant el tret de sortida als discursos polítics. L'acte s'ha tancat a quarts de set de la tarda amb la interpretació del Cant dels Segadors.

Al llarg dels més d'onze de quilòmetres del traçat de la V, una cinquantena de colles han alçat castells de manera simultània. Prèviament han tingut lloc diverses actuacions als escenaris dels extrems de la V, a la plaça Pius XII ('Voluntat') i a la plaça de Sarah Bernhardt ('Votar'). Per allà hi han grups com 9Son, Elèctrica Dharma, Pep Sala, Joan Fortuny, Joan Rovira, Tremendos i Pepet i Marieta. A l'escenari del vèrtex de la V, a la plaça de les Glòries Catalanes ('Victòria'), un escenari dissenyat per Lluís Danés simbolitzava la voluntat de votar, amb divuit columnes d'urnes.

Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada