divendres, 28 d’abril del 2017

Puja al tren de la República el 30 d’abril!

Els rajos de sol es filtren mandrosament entre les fulles dels til·lers i els plàtans, enlluernen els veïns que passegen, tots mudats, per l’avinguda. L’aire s’omple amb la flaire de les viandes que es venen a les paradetes i el so de crits i rialles dels infants que juguen i corren arreu, perquè aquest no és un diumenge qualsevol de primavera, aquest és un diumenge de Festa Major.

Mentre continuen el seu passeig, de sobte, els vianants es troben sota la marquesina de la nova estació de la Sagrada Família, on el tren de la República s’espera per sortir. Homes i dones anunci caminen per l’andana i s’aturen, de tant en tant, per fer petar la xerrada amb la gent mentre, al seu voltant, companys reparteixen fullets i somriures. El cap d’estació anuncia la propera sortida del tren i el revisor anima els veïns a passar per la taquilla a recollir el seu bitllet. El mosso transporta al seu carretó l’equipatge dels passatgers que van omplint els vagons amb els seus anhels i desitjos per un futur que construïm entre tots, perquè en aquest tren tothom hi té el seu lloc. Mentrestant, els infants s’entretenen dibuixant i pintant-se el rostre mentre enlairen globus plens d’il·lusió i d’alegria. Els viatgers més decidits es fan una foto de record als comandaments de la locomotora, perquè el tren de la República el condueixen tots els seus passatgers.

A prop, un grup de fotògrafs ambulants cerca incansablement els millors enquadraments i ofereix a la gent un marc per guardar un bon record d’aquest dia.

Avinguda avall, a l’ombra del fanal modernista d’en Pere Falqués, els veïns fan cua per recollir estelades i pancartes noves per guarnir el barri per als dies històrics que s’acosten i s’alegren l’espera tot guaitant a la pantalla els vídeos que ens recorden tot el que hem fet junts fins ara, juntament amb els retrats de tots aquells que ara mateix s’estan fent fotografies pels voltants.

Després, abans d’anar a dinar, tots plegats compartirem un aperitiu i xerrarem una mica a la cantina de l’estació.

Com tot el que hem fet fins ara, això ho fem possible tots els voluntaris.

Anima’t i vine el diumenge 30 d’11 a 15 h a l’avinguda Gaudí, entre Provença i Rosselló: ens ho passarem molt bé!!!

T’hi esperem!

Endavant, República!

Equip de Coordinació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada