dijous, 20 d’octubre del 2016

Vicenç Partal: «El moment Forcadell»

«Espanya no pot imposar ja la seua legitimitat, davant la legitimitat emanada de les urnes»

Tal com es van posant les coses, el moment definitiu de debò del procés serà quan els tribunals espanyols inhabiliten la presidenta del Parlament de Catalunya i, d’acord amb la seua legalitat, proven d’evitar que continue exercint de presidenta del parlament.

En aquell moment el xoc de legitimitats serà impossible d’evitar. No hi haurà cap solució a mitges, de compromís. Perquè no crec que ni Forcadell ni el Parlament de Catalunya estiguen en condicions d’acceptar la decisió i acatar-la. I, per tant, en el moment que la presidenta del parlament torne a exercir el càrrec a la Ciutadella esdevindrà evident allò que ja fou evident el 9-N: que Espanya ja no pot imposar la seua legitimitat davant la legitimitat catalana emanada de les urnes.

Aquell dia el pas l’haurà de fer personalment Carme Forcadell. I estic segur que el farà, acompanyada de la majoria parlamentària que la va elegir. Aquell serà el seu moment i ningú de nosaltres no podrà assumir una responsabilitat que al final serà ben personal. Però això no evitarà que aquell dia tots li fem costat per deixar clar al món que aquella acció no és de cap manera un gest personal, sinó un acte de responsabilitat democràtica i de respecte al resultat de les eleccions. Ep! I qui diu aquell dia diu avui…


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada