dijous, 20 d’octubre del 2016

Carles Sabaté: «Qui dinamita què?»

La fiscalia manté que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, pretenia “dinamitar” l'Estat permetent aprovar la comissió per al procés constituent. Considera que és un “menyspreu a la Constitució del 1978” i que posa en perill Espanya. En un estat que genera casos de corrupció com cap altre a Europa, podríem considerar que el cas Gürtel, que ara s'està jutjant, o el cas Nóos, que té la sentència a tocar, també posaven en perill l'Estat. Sentir Francisco Correa com s'enriquia fent de mitjancer entre el PP i el govern espanyol fa feredat. O veure com la fiscalia va intentar treure ferro als delictes fiscals de la Casa Reial, també. Posaven en perill l'Estat i el minaven des de dalt de tot.

El Parlament no pretén que exploti l'Estat ni que caigui en el caos i el descrèdit. La majoria parlamentària catalana no busca que Espanya bati rècords de govern en funcions, ni que Europa li toqui el crostó pel pressupost, ni que Espanya buidi la caixa de les pensions, ni que el ministre de l'Interior maquini contra rivals polítics... Aquestes desgràcies ja se les empesquen ells solets. El Parlament i la seva presidenta simplement intenten crear un estat nou i, si pot ser, bastant diferent: la república catalana. L'expresident Artur Mas exposava ahir a Madrid que seria més intel·ligent per a tots pactar la desconnexió.

Però el govern de l'Estat segueix aplicant l'enfrontament total en l'àmbit judicial contra qualsevol que avali la independència. Fins a 401 municipis ja hi ha denunciats. Aviat es trobaran que el Tribunal Superior de Justícia i l'Audiencia Nacional hauran de decidir què fan amb els desobedients. Un repte no fàcil per al sistema judicial de l'Estat, i per als regidors i polítics catalans. D'altres polítics amb tanta empenta com Arnaldo Otegi ho han pagat amb presó, una opció amb què ja s'atrevia a amenaçar el ministre Fernández Díaz aquest dilluns en albirar què pot succeir amb Forcadell. Una insinuació que no fa altra cosa que albirar més desobediència. Avui, primera manifestació de suport a la presidenta del Parlament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada