dissabte, 8 d’octubre del 2016

Josep Maria Loste: «Una aberració política»

Actualment a l’Estat espanyol vivim en un règim sota el gran poder de la mentida i de la dictadura de la interpretació esbiaixada i manipulada de la llei. És molt greu el que està passant a Espanya en relació amb Catalunya. Ara i aquí a l’Estat espanyol tenim una democràcia de tan baixa qualitat, que és comparable a Turquia o el Marroc. No s’entén que qui posa les urnes, i ho fa d’una forma pacífica i democràtica, pugui amenaçat i inhabilitat durant deu anys.

A cap país Europeu, civilitzat i autènticament democràtica un Tribunal es pot erigir, pot fer el paper de repressor ( que en tot cas li correspondria al poder executiu) .On queda la divisió de poders de Montesquieu ? Doncs bé, a l’Estat espanyol, desprès de la darrera reforma de 2015, el Tribunal Constitucional, a més d’interpretar de forma partidista la constitució, també pot exercir la funció de policia. Això és una aberració en majúscules .

No hi ha dubte que ens trobem en una cruïlla històrica en què caldrà adquirir grans dosis de fortalesa per tal de tirar endavant. El concepte de llei s’ha convertit en un element per anihilar l’oponent polític. A més, ara i aquí és impossible governar i mantenir una política democràtica amb lleis del segle XX (amb esperit i mentalitat del segle XIX), les quals han quedat completament desfasades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada