dimarts, 25 d’octubre del 2016

Jordi Olivé: «Dinamitar l’estat»

La fiscalia sembla que tingui una doble vara de mesura, i que l’usi en funció de com els acusats entenguin la pàtria espanyola.

Per un cantó tenim que la Fiscalia ha acusat a Carme Forcadell de “dinamitar el model d'ordenació territorial de l'Estat” per haver permès una votació al Parlament de Catalunya.

Per un altre cantó tenim que la mateixa Fiscalia ha demanat arxivar la denúncia contra el ministre Fernández Díaz per les seves converses gravades i filtrades a la premsa amb el llavors director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. La Fiscalia sosté que el contingut de la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso no es desprenen indicis suficients per iniciar. La famosa frase “Les hemos destrozado el sistema sanitario” o “Esto la Fiscalía te lo afina, hacemos una gestión” de quan parlaven de polítics catalans, no mostren indicis de delicte ni de violació de secrets, prevaricació o malversació de fons públics.

Carme Forcadell en conèixer l’acusació, va respondre que per ella, dinamitar l'Estat és permetre la corrupció, que suspenguin lleis contra els desnonament, contra la igualtat efectiva i contra la pobresa energètica, i que coartin la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats del Parlament".

Jo hi afegiria que dinamitar l’estat també és passar en només 6 anys, d’una Seguretat Social amb superàvit a tenir un nou record de dèficit i que aquest any superarà els 18.000 milions. Finalment comencen a reconèixer el problema que ja fa anys que es veia venir però que encara no s’ha començat a afrontar: Quines mesures es prendran a partir del 2017 per pagar les pensions?

Així que seguim vivint en un estat on s’ha dinamitat la seva sanitat, la seguretat social, el seu fons de pensions i al seu principal partit a l’oposició per permetre que continuïn manant els de sempre, amb les mateixes polítiques de sempre i en benefici dels de sempre.

Una darrera dada, Catalunya representa un 16% de la població de l’Estat i va aportar un 29% als fons de reserva de la Seguretat Social. A dia d’avui, on creieu que és més viable mantenir el sistema de pensions?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada