dimecres, 24 de desembre del 2014

Carme Forcadell: «Què fa l'Assemblea Nacional Catalana?»

És molt important que en el procés cap a la independència totes les parts implicades sapiguem on som i quin és el paper que ens correspon. L'Assemblea Nacional Catalana va jugar un paper determinant durant la consulta del 9-N, ens hi vam implicar a fons, vam dedicar tots els nostres recursos humans i materials per fer que el 9-N fos l'èxit que va ser, va ser la consulta de la societat civil no pas la dels partits polítics, alguns dels quals s'hi van posar una setmana abans, mentre l'ANC i Òmnium hi estàvem treballant a fons des del juliol.

La campanya Ara és l'hora va ser la campanya electoral més impressionant que s'ha fet a Catalunya, va mobilitzar milers i milers de persones pel 9-N i va aconseguir un èxit extraordinari de participació, tenint en compte que era una campanya prohibida per l'Estat i pel Tribunal Constitucional i que el fet de participar-hi podia i pot tenir conseqüències jurídiques.

La força de l'Assemblea és la mobilització social i aquesta eina cal utilitzar-la només quan fa falta, no es pot utilitzar de manera supèrflua i continuada perquè s'acaba malmetent. La mobilització és necessària, però cal que tingui un objectiu clar i compartit per una àmplia majoria social i sabent que obtindrà una resposta per part de les institucions a les quals s'interpel·la; si no és així pot provocar cansament i frustració en la ciutadania.

Hem sortit al carrer durant tres anys seguits de manera massiva, sabent que aquell era el moment just per fer-ho, sabent que tindríem una resposta, sabent que la fruita estava madura i a punt, no podem sacsar l'arbre quan la fruita és molt verda, perquè correm el perill de fer mal a l'arbre i quedar-nos sense la fruita que volem.

Vam néixer amb un únic objectiu: aconseguir la independència a través de les urnes, això només era possible demostrant que érem molts i moltes els que la volíem; un cop demostrada aquesta majoria al carrer cal traslladar-la a les urnes. I ho estem fent, estem treballant per ampliar la majoria sobiranista a les urnes i perquè les eleccions siguin al més aviat possible.

Confiem els uns EN els altres, volem i treballem pel mateix, en dos anys i tres mesos hem passat de ser una comunitat autònoma d'Espanya a ser el proper estat d'Europa, gràcies al nostre seny i a la nostra rauxa. De vegades toca seny i de vegades toca rauxa, en ocasions cal ser arrauxats perquè entri el seny a altres, de vegades cal ser assenyats i esperar la rauxa dels altres.

L'Assemblea assumirà l'acord que arribi dels partits si és unitari i si serveix perquè el procés avanci sense ambigüitats cap a la independència, com hem fet altres vegades, perquè la unitat és la nostra carta de presentació i és l'única garantia d'èxit. L'acord ha de ser net i clar perquè el resultat d'aquestes eleccions no generi cap dubte ni als favorables ni als detractors del procés i permeti una lectura inqüestionable a nivell internacional.

Ara és l'hora que els partits es posin d'acord; mentrestant l'Assemblea continua treballant, com sempre ha fet, per ampliar la majoria social arreu del territori i perquè aquest acord arribi al més aviat possible, sabent que si no arriba haurà d'actuar.

El silenci de vegades també és una manera de treballar, és acceptar que són els partits que s'han de posar d'acord i els qui han de fer les propostes, però si no arriben, com hem fet altres vegades, respondrem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada