diumenge, 15 de desembre del 2013

Comunicat del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana

El Secretariat Nacional (SN) de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), reunit en sessió ordinària a Sant Feliu de Guíxols el 14 de desembre de 2013, davant la nova situació que s’obre en el país arran de l’anunci fet públic pel President de la Generalitat aquest 12 de desembre, sobre la data i la pregunta de la Consulta per a decidir el futur polític de Catalunya, acorda per unanimitat:

VALORAR POSITIVAMENT

- La unitat assolida per la majoria de les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya i el fet que hagin arribat a un acord sobre la data i la pregunta per fer la Consulta.

- Que aquest acord s’hagi produït abans d’exhaurir el termini fixat.

- Que s’hagi consolidat la majoria que va votar a favor de la Declaració de Sobirania del passat 23 de gener, que esperem que s’ampliï encara més.

- Que la data anunciada per la consulta sigui durant l’any 2014, d’acord amb l’objectiu irrenunciable establert en la Declaració de Novembre de l’ANC.

- Que es pugui votar, i es pugui votar per la independència.

DONAR SUPORT

Tot i que hauríem preferit una pregunta més senzilla i directa, el SN de l’ANC dóna el seu suport a la pregunta i a la data fetes públiques pel President de la Generalitat, perquè s’ha aconseguit posar les bases per un acord permanent i estable entre la majoria de forces polítiques, una majoria sòlida per garantir la continuïtat del procés i fer possible la celebració –amb totes les garanties i exquisidesa democràtica- de la consulta en la data prevista, encara que les condicions fossin adverses.

I per tot això, el Secretariat Nacional de l’Assemblea Catalana

PROPOSA:

Dedicar tots els esforços de l’ANC, des d’ara mateix, a fer possible la consulta, aconseguir una participació massiva i assegurar que el doble SÍ sigui la resposta majoritària. És per això que el SN aprova treballar en els projectes següents:

- Un sol poble, l’objectiu del qual és aconseguir ampliar la majoria social favorable a la constitució de Catalunya com estat independent i garantir-ne la cohesió social.

- El país que volem, un projecte de país al qual l’ANC convida, des d’ara mateix, totes les entitats i organitzacions a participar-hi. Aquest projecte ha de servir per definir les línies generals del nou Estat i proposar sortides a la triple crisi que patim: socioeconòmica, democràtica i nacional.

- De Catalunya al món, que ha de ser el projecte que contribueixi a fer visible el nostre procés arreu del món, mitjançant les Assemblees Exteriors de l’ANC i la col·laboració amb les organitzacions catalanes especialitzades.

- Signa un vot per la independència, que s’orienta en dues direccions: ha de ser la campanya “el dia 9/11, vota independència” i ha de ser el pla B visible, públic, en cas que fos impossible celebrar la consulta el dia previst.

- De la desobediència a la sobirania, que ha de ser el que estudiï els escenaris previsibles en cas que l’actuació de l’Estat espanyol sobre les nostres institucions faci impossible la celebració de la consulta el dia anunciat.

FER UNA CRIDA A:

Tots els partits perquè consolidin la unitat construïda entorn de la pregunta i la data de la consulta i treballin per conformar una candidatura unitària, d’ampli espectre sociopolític, a les eleccions europees del 25 de maig de 2014, que traslladi al Parlament europeu la nostra ferma voluntat d’esdevenir un nou estat d’Europa.

Totes les persones, entitats i organitzacions del país a col·laborar activament, des d’ara mateix, en el desenvolupament i execució dels projectes i campanyes abans esmentats.

Agraïm a tots els membres de l’ANC la feina feta fins ara. També volem agrair l’exercici de generositat i responsabilitat que ha fet tot l’independentisme, en acceptar una formulació inclusiva que permet que tots els demòcrates, siguin independentistes o no, puguin votar.

A partir d’ara toca:

Unitat i unitat,

          Treball i treball,

                     Consulta i consulta,

                                   Independència, SÍ i SÍ!

Sant Feliu de Guíxols, 14 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada