dimarts, 18 de febrer del 2014

Comunicat sobre la manifestació a Brussel·les

Davant la pregunta de quina és la posició oficial de l'ANC sobre la manifestació convocada a Brussel·les per al dia 30/3/2014 per alguns col·lectius catalans junt amb altres moviments de països i territoris que demanen a les institucions europees el reconeixement del dret a l'autodeterminació, us volem informar que l'ANC no hi dóna suport, entre d'altres, pels motius següents:

1. La necessitat de la internacionalització del procés català i la sensibilització de l'opinió pública europea és una de les tres línies estratègiques del Pla d'Actuació de l'ANC. Tanmateix, creiem que aquest objectiu no es pot aconseguir adequadament fent manifestacions a l'estranger.

2. La nostra Assemblea Exterior a Brussel·les i altres persones pròximes a les institucions europees consultades ens han expressat les seves reserves sobre aquest tipus d'accions. El nostre procés d'autodeterminació ja és conegut per les autoritats europees i consideren que la realització de manifestacions en ciutats estrangeres, en aquest cas a Brussel·les, es pot veure com una pressió indeguda més que no pas com una acció positiva i generadora d'adhesions i simpaties internacionals.

3. Una de les claus per a l'èxit del procés català, des del punt de vista de la seva internacionalització, és la seva singularitat. Sense menystenir cap dels moviments que reivindiquen el dret a l'autodeterminació, no tots tenen el mateix grau d'implantació en els seus territoris ni les mateixes raons, justificacions i objectius que en el cas català.

4. En el cas concret de la manifestació del 30/3/2014, els seus organitzadors no han consultat l'ANC en cap moment sobre la conveniència i oportunitat d'aquesta mobilització ni sobre les seves característiques concretes. Per tant, l'ANC no se'n sent corresponsable.

5. Tenim l'antecedent de la manifestació dels 10.000 a Brussel·les de l'any 2009, que va posar de manifest la gran dificultat logística d'una mobilització d'aquest tipus. En aquell cas, malgrat el gran esforç fet pels seus organitzadors, la seva repercussió local i internacional va ser força limitada.

No obstant això, l'ANC respecta la posició dels organitzadors de la manifestació i reconeix la llibertat dels seus membres per participar-hi a títol individual, si així ho consideren oportú.

Comitè Permanent de l'ANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada