dijous, 27 de juny del 2013

Una estelada d'espelmes il•lumina la Sagrada Família la nit de Sant Joan

És la primera estelada de llums de que s'encén a la ciutat de Barcelona.

La nit de Sant Joan de 2013 ha estat una revetlla molt especial pels membres de la Sagrada Família per la Independència (SFxI), la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en aquest barri, perquè vam treballar de valent per fer realitat el desig d’encendre la primera estelada a la ciutat de Barcelona feta amb un miler d’espelmes de colors, justament el mateix dia que la Flama del Canigó arribava al nostre barri.


Amb aquest acte, Sagrada Família per la Independència vam voler aportar el nostre gra de sorra al barri en la commemoració dels trenta anys de la primera vegada que la Flama del Canigó va arribar a la Sagrada Família. “D'aquesta manera volem rebre la Flama del Canigó, que és el símbol de la unitat de la llengua catalana al conjunt dels Països Catalans”. Amb aquestes paraules, el nostre company Antoni Viñas va explicar la simbologia d’aquest acte amb el qual hem volgut “fusionar l'esperit de la Flama amb la fortalesa que volem que tingui l'Assemblea Nacional Catalana per aconseguir la llibertat del poble català'.

La Flama del Canigó va arribar a l'entorn del temple de Gaudí de la mà d'un jove associat a l'Agrupació Excursionista de Catalunya. Posteriorment, el capellà, historiador i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Antoni Pladevall i Font, va llegir el manifest que acompanyava la Flama, en el qual es van recordar els valors de catalanitat, unió i llibertat que aquesta representa, contra aquells que 'volen dividir la unió d'un gran poble'.

Repercussió mediàtica

L'estelada de llum de la Sagrada Família de diumenge passat va sortir a diversos mitjans digitals, aquests són els enllaços que hem detectat:



Nació Digital

3/24.cat

Radiocatalunya.cat

2 comentaris:

  1. El capellà, historiador i membre de l'IEC és Mn. Antoni Pladevall i Font (no pas Pladell), si us plau.

    ResponElimina