dijous, 27 de juny del 2013

Pretenen que ens ho prenguem seriosament?

Per exemple, suprimir el Síndic de Greuges. És veritat que això requereix modificar l'Estatut (o sigui, que ho aprovi el Parlament, ho ratifiquin les Corts espanyoles i ho aprovin els catalans en referèndum), però vaja, tot és posar-s'hi.

Un cop suprimit el Síndic, les seves funcions passarien al Defensor del Pueblo, i qui podria defensar millor el poble català que la institució que va recórrer cent dotze articles de l'Estatut de Catalunya davant del Tribunal Constitucional? No vint articles, ni quaranta: cent dotze (més, si no em falla la memòria, que els que va recórrer el PP)!

El Defensor del Pueblo ja fa temps que es va guanyant el cor dels catalans. També ha recorregut davant el TC diverses lleis aprovades pel nostre Parlament (el Codi de consum, la Llei d'acollida d'immigrants) perquè no li agrada el tracte preferent que donen a la llengua catalana.

Que, a vegades, per a relacionar-nos-hi, hauríem d'anar a Madrid? Bé, per alguna cosa ens han fet l'AVE, no? I si tant ens costa desplaçar-nos a la capital, sempre hi ha les videoconferències. A més, ningú no ha dit que el Defensor del Pueblo no pogués obrir una delegació a Catalunya. Fins i tot podria utilitzar els mateixos locals que ara ocupa el Síndic, així s'aprofitarien els mobles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada